DünyaManşet

Almanya’dan ırkçılık karşıtı örnek karar

0

Almanya diktatörü Adolf Hitler’e “Niye bütün Yahudiler’i öldürmedin?” şeklinde Facebook’ta mektup yazan Bülent I. adlı Türkiye yurttaşı 2400 Euro para cezasına çarptırıldı. Mektubu Facebook’ta yayımlayan Bülent I’nın adresi ve işyerini tespit eden mahkeme, paranın ödenmemesi halinde 40 gün hapis cezası talep etti.

“Geri kalan Yahudileri de niye fırınlara atmayı unuttun?” şeklinde ırkçı ifadeler kullanan Bülent’e mahkeme uzun çalışmaların sonunda ulaştı.

Ancak mektubun ‘suç’ olmayacağı görüşünü savunan hukukçularla mahkeme arasında yeni bir tartışma başladı. Özellikle sosyal paylaşım ağlarına verilen bilgilerin kimlik tespiti yapmaya yeterli olup olmadığı konusu tartışmalara yol açtı.

Kriminal Dairesi’nin girişimleri sonucu Fecabook’taki bilgileriyle Bülent I.’nin kimlik bilgilerinin aynı olduğuna karar veren mahkeme, “Mektup sonunda kamuoyuna açıklanmış ve ifadeler kesinlikle yasalara aykırıdır” hükmüne vardı. Frankfurt havaalanında çalıştığı öğrenilen 32 yaşındaki Bülent I.’ya verilen para cezası ise 2400 Euro.

Türk milliyetçilerinin Kürt ve Yahudi düşmanlığı içeren internet forum sayfalarını da takibe alan Kriminal Dairesi, kimlik tespiti yapma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Zaten Almanya’daki Yahudi örgütleri, bir süredir internet üzerinden ırkçılık yapan grupların peşine düştü.

Son olarak Berlin Yahudi Cemaati, Yahudiler’e yönelik tehdit yazılanları Almanca’ya çevirerek kimlikleriyle kamuoyuna açıklamıştı ve gerekli hukuki girişimlerin yapılmasını talep etmişti. Şimdiye kadar cemaatin girişimleri sonucu ‘goyim-pracht.blogspot.com/’ adlı forum sitesi kapatıldı. (ANF)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.