Duyurular

Amargi İzmir militarizmi tartışıyor

0

Amargi  İzmir, ikincisini gerçekleştireceği karma buluşmada, geçen ay hava mualefetinden dolayı ertelediği militarizm konusuyla devam ediyor. Bu hafta yapılacak etkinlikte Nilgün Toker’in “Anti-militarizm Sorumluluktur” yazısı ile Pınar Selek’in “Türkiyede Özgürlüğü Ararken”  makaleleri yorumlanacak. Bundan sonra karma buluşmalar her ayın ikinci Cumartesi günleri gerçekleşecek. Karma buluşmalara tüm cinsiyet kimlikleri katılabiliyor.

AMARGİ, Sümerce’de özgürlük ve anaya dönüş anlamına geliyor. Bir grup kadın, Türkiye’de biraraya gelerek oluşturduğu özgürlük arayışına bu ismi vermişler. Şimdilik yolculukları İstanbul, İzmir ve Antakya’da devam ediyor. Amargi’nin kadınlara bir daveti var:

“Yaratmaya çalıştığımız bu filizi siz de büyütmek, renklerine yeni renkler katmak, yeni filizler dikmek isterseniz gelin. Etkinliklerimize katılabilir, çalışma gruplarımızın veya komisyonlarımızın toplantılarını izleyebilir, arşivimizi, kütüphanemizi karıştırabilir veya sadece bir çayımızı içip sohbet edebilirsiniz. Elimizden geldiğince çalışmalarımızı yansıtmaya çalıştığımız bu siteyi gezerek feminizme dair Türkiye’de geliştirmeye çalıştıklarımızı öğrenebilirsiniz. Biz Amargi’de hiyerarşi kurmadan örgütlemeye çalışıyoruz. İsteyen her kadın kendi belirlediği biçimlerde bu çalışmanın geliştirilmesine katkıda bulunabilir.”

Ve biraz da akademik bilgi paylaşmışlar:

“Teknik ve araçsal akıl temelinde tesis edilen modern devletin temel niteliğidir militarizm ve modern devlet, kapitalizmin düzen ilkesine göre kurumsallaştırılmıştır. Bu düzen, içinde yer alacak tüm ögelerin yerinin ve işlevinin belirlendiği, dolayısıyla toplumun üyelerinin her birinin düzenin bir parçası olarak işlemesinin sağlandığı bir kontrol düzenidir. İnsanlar arası bağıntının, insanlara ait bir nitelikten değil, onları bir düzen içinde birarada tutan kontrol sisteminden kaynaklandığı bu modern devlet yapısının esası, niteliği bakımından aynılaştırılmış, işlevleri bakımından farklılaştırılmış insan topluluğunu güç ve zor altında birarada tutmak ve zoru, güvenlik ve barış adına meşrulaştırmaktır. Böylece devlet, bir yandan düzene uygun insanı biçimlendirme araçlarını, diğer yandan da bu düzeni muhafaza edecek aygıtları içinde taşıyan örgütlü bir güç olarak kurumsallaşır. “

Amargi İzmir’in etkinliklerine ve Amargi ile ilgili bilgiye ulaşmak için http://izmiramargi.blogspot.com/ ve http://www.amargi.org.tr/  adreslerini takip edebilirsiniz.

Tarih: 08 Ocak 2011 Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Salepçioğlu işhanı Kat:5 D:509

Kemeraltı – Konak

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.