Hayvan Hakları

Bursa’nın ilçelerinde köpek katliamı

0

Son bir haftada özellikle sahil yolu üzerinde bulunan yerleşim birimlerinde sahipli ve sahipsiz 30’a yakın köpeğin zehirlenerek öldürülmesi köpek sahiplerini ve hayvan severleri harekete geçirdi. Köpeklerin gecenin bir yarısı zehirli iğneyle vurularak itlaf edildiğini belirten hayvan severler, “Gecenin bir yarısı köpeklerin acı içinde bağırışlarını duyuyoruz. Dışarı çıktığımızda köpeklerin zehirli iğne ile vurulduğunu görüyoruz. Yetkililerin bu katliama son vermesini istiyoruz. Köpekleri öldürmek yerine hayvan barınağına götürsünler. Bu katliamı durdurmak için imza toplayıp Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacağız” dedi.

Vatandaşlar, köpek katliamını yapanların güvenlik güçleri tarafından bulunup cezalandırılmasını istedi.

İznik Belediyesi 2004 yılında katliam yaptı

Öte yandan İznik Belediyesi’nin 2004 yılında köpek katliamı yapmış, zehirlenen köpekleri ölmeden çöp kamyonlarına atan, kamyonun bıçakları arasında parçalanmalarına yol açan görevliler vatandaşların büyük tepkisiyle karşılaşmıştı.

http://hayvanhaklari.net/index.php/2007051147/ahmet-kemal-senpolat-yazilari/acikli-bir-itlaf-hikayesi-iznik

Orhangazi’de katliam

İznik’teki katliamdan on gün önce de Orhangazi’nin Dutluca köyünde çok sayıda köpek zehirlenerek itlaf edildi.

Dutluca köyü sakinleri, son zamanlarda köpek ve kedilerin zehirlenme üzerine ayaklandı. Köy sakinlerinden Özgür Kuru, birçok hayvanın yanı sıra, kendisinin aşılı ve kimlikli av köpeğinin de zehirlendiğini söyleyerek, yetkililerin bir an evvel bu katliama el atmasını istedi. Kuru, “Son bir haftada köpek ve kediler peş peşe itlaf ediliyor. Köyde yaklaşık 15 köpek zehirli etle itlaf edildi. Yaklaşık 20 köpek ise kayıp. Kimse ne olduğunu anlamış değil. Kimin yaptığı bilinmeyen bu katliam bizleri tedirgin ediyor. Köylüler olarak bu olayı yapanları araştırıyoruz” dedi.

Katliam Teşerona mı yaptırıyor?

Aralık Aynın ikinci yarısında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde köpek katliamı yapıldığı haberi gazetemizde yer almıştı.Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 34 TF 3544 plakalı beyaz bir Doblo ile dolaşan üç kişi zehirli iğne ile geceleri sabaha kadar köpekleri öldürdü.

İznik’te de köpeklerin zehirli iğne ile, gece öldürülmesi, her iki katliamı yapan kişilerin aynı mı olduğu sorusunu akla getirdi. Yasadışı yollardak para kazanmak isteyen kişiler, bazı kurumlar için para karşılığı köpek itlafı mı yapıyor? (Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.