Duyurular

Ankara’da üniversite öğrencileri başkaldırıyor

0

8 Aralık günü Burhan Kuzu’nun Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kolektif Yumurta Şenliği ile karşılanması, ancak yüzlerce yumurtayla karşılanıp üniversiteden kovulması sonrasında gençliğe yönelik saldırılar artmış; 16 Aralık günü Tayyip Erdoğan’ın, AKP’li onlarca bakan ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile ODTÜ’ye çıkarma yapması sonrası üniversitelilere saldırılmış, 26 ODTÜ’lü gözaltına alınmıştı. Son dönemde yükselen öğrenci hareketinin karşısında giderek saldırganlaşan AKP, bir yandan basın ve cemaatleri aracılığıyla üniversitelileri hedef alırken, bir diğer yandan İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’ndeki gibi baskıcı uygulamalarını hayata sokmaya devam ediyor.

Ancak üniversite öğrencileri üniversitelerini AKP’ye, YÖK’e ve polislere bırakmamakta kararlı duruşunu sergilemeye devam ediyor. ODTÜ’de gerçekleşen AKP ve polis saldırısının ardından düzenlenen forumlar sonucunda Üniversite Öğrencileri AKP’ye güçlü bir yanıt verme kararını aldı.

5 Ocak 2011 Çarşamba günü saat 13.30’da ODTÜ A1 kapısında buluşacak olan Üniversite Öğrencileri, “Polise, YÖK’e, AKP’ye Başkaldırıyoruz!” sloganıyla ve eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim talepleri ile birlikte AKP Genel Merkezi’ne bir yürüyüş gerçekleştirecek.

(kolektifler.net)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.