Kültür-Sanat

Postlethwaite hayatını kaybetti

0

Fanny Armstrong’un küresel ısınma üzerine 2009’da yaptığı “Aptallık Çağı” belgeselinin “Arşivci”si İngiliz aktör Pete Postlethwaite öldü.

Ünlü oyuncu Pete Postlethwaite 7 Şubat 1945 tarihinde İngiltere’de doğdu. Babam için, Amistad ve Başlangıç gibi birçok filmde rol alan İngiliz aktör Pete Postlethwaite 65 yaşında hayatını kaybetti.

1993 yapımı “In the Name of the Father (Babam için) filmiyle dünya çapında üne kavuşan ve bu filmdeki rolüyle “en iyi yardımcı erkek oyuncu” kategorisinde Oscar’a aday gösterilen Pete Postlethwaite, kansere yenik düşerek 65 yaşında hayatını kaybetti. Postlethwaite’in yakın arkadaşı ve aynı zamanda gazeteci olan Andrew Richardson, aktörün Shropshire’daki bir klinikte pazar günü öldüğünü açıkladı.

“Amistad” ve “The Lost World: Jurassic Park” filmlerinde rol aldığı yönetmen Steven Spielberg, Postlethwaite’ı “Dünyanın en iyi oyuncusu” diye tanımlamıştı.

Postlethwaite, son olarak geçen yıl gösterime giren ve son yılların en başarılı yapımları arasında gösterilen Christopher Nolan’ın bilim-kurgu filmi “Inception” (Başlangıç)’da rol almıştı.

Politik olarak da aktif olan aktör, Irak savaşı karşıtı görüşleri ve küresel ısınmayla mücadele etkinliklerinde yer alıyordu. Fanny Armstrong’un küresel ısınma üzerine 2009’da yaptığı yarı kurmaca belgesel filmi Aptallık Çağı’nda (Age of Stupid) tek kurmaca karakter olan “Arşivci”yi de canlandıran oyuncu, evinin elektriğini bir yel değirmeni kullanarak üretiyordu. Pete Postlethwaite, eşi ve iki çocuğuyla birlikte İngiltere’nin batısındaki Shropshire’da yaşıyordu. (DW, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.