DünyaManşet

Mısır’da iç savaş tehlikesi

0

Mısır’da 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Hıristiyan toplumu sokaklara döküldü. Kahire’de gerçekleşen gösteride çıkan çatışmalarda 42 kişi yaralandı.

Mısır’da cumartesi günü yaşanan bombalı saldırıda hedef alınan Hıristiyan azınlığın üyeleri dün akşam polisle çatıştı.

İskenderiye şehrinde 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısı sonrasında hükümete yönelik tepkili olan şehirdeki Hıristiyanlar, dün ilk olarak saldırın gerçekleştiği kilise de bir anma ayini düzenlediler.

Ayin sonrasında yürüyüşe geçen kalabalık başta başbakan Mübarek olmak üzere yetkililere karşı öfke dolu sloganlar attılar.

KAHİRE DE 42 YARALI
Mısır’ın başkenti Kahire’nin Abbasiye semtinde bulunan Abbasiye Katedrali önünde İskenderiye’deki patlamayı protesto etmek için toplanan Hristiyan göstericilerin ise, polis ve askerlerle çatıştığı, olaylarda 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır’da Arapça yayımlanan Youm El Seba Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, akşam saatlerinde kilise önünde toplanan öfkeli göstericiler, polis ve askerlere şişe ve taşlarla saldırdı. Polisin olaya müdahale etmesiyle birlikte çatışma çıktı. Aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 42 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Haberde yaralılardan 6’sının durumunun kritik olduğu belirtildi.

Kahire’de Hıristiyan toplum liderlerine baş sağlığı mesajları dileyen idari ve emniyet yetkililerin tartaklandığı da belirtiliyor.

Bu arada Mısır polisinden yapılan açıklamada saldırılarla ilgili bazı şüphelilerin ele geçirildiği bildirildi.

EL KAİDE ÜSTLENMEDİ
Saldırı sonrasında yapılan açıklamlarda, olayın dış güçlerce düzenlendiği söylenmişti. Şüphelerin yoğunlaştığı El Kaide ise saldırıyı üstlenmedi. (ajanslar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.