ManşetTürkiye

Hükümeti protesto edene yurt da yok

0

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde AK Partili Burhan Kuzu’ya yapılan yumurtalı protesto nedeniyle bir öğrenciye YURT-KUR tarafından soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aralık ayında, “Türkiye’de Anayasa Sorunu” konulu toplantıda Burhan Kuzu’ya yumurtalı protesto yapılması nedeniyle, Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tayfun Yıldırım’a YURT-KUR tarafından soruşturma açıldı.

Yıldırım hakkında, “Milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak ve sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı-tören düzenlemek, demeç vermek” suçlamalarıyla hakkında yurttan süresiz çıkarılma cezası ile soruşturma açıldı.

Yıldırım, “Orada demokratik haklarımızı kullandık. Burnu kırılan Miraç benim arkadaşımdı. Ağır suçlamalarla karşı karşıyayım. Şu an yurttan atılmadım. Savunma verdim bir hafta içerisinde sonuçlanacak” dedi.

Tayfun Yıldırım’a gönderilen savunma formunda şunlar yer alıyor:

“08.12.2010 tarihinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans salonunda Mülkiyeliler Birliği ve Fakülte öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Sosyal Araştırma Topluluğu tarafından müştereken “Türkiye’de Anayasa Sorunu” konulu toplantıya, saat 14.20’de Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun salona girmesi ve konuşma yapacağı kürsiye gelişi sırasında salon içerisinde bulunan öğrenci grubu tarafından Prof. Dr. Burhan Kuzu hedef alınarak yoğun bir şekilde yumurta, su dolu pet şişe, konfeti ve ayakkabı atıldığı, sizin de bu öğrenci grubu içerisinde olduğunuzun tespit edildiği Ankara Valililği Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili yazısı ile bildirilmiştir.

Ayrıca içinde bulunduğunuz grubun “AKP Üniversiteden defol- AKP’den hesabı Üniversiteliler soracak-Kuzu Amerikaya Fettullahın Yanına-Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek- bebek katili Tayyip Erdoğan” şeklinde yoğun bir şekilde slogan atılarak Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun konuşma yapması engellendiği” Kollektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz-Hesap soruyoruz (öğrenci kollektifleri ) ibareli pankart, “Gelecek biziz,biz değiştireceğiz Gençlik Muhalefeti” ve İstanbul ilinde müdahale sırasında darp edildiği iddia edilen erkek şahsın fotoğrafının bulunduğu dövizlerin de açıldığının görüldüğü ilgili yazıda bildirilmiştir.

Yurt idare yönetmeliğinin 23\f maddesi “Milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak ve sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı-tören düzenlemek, demeç vermek”  gereği “Yurttan Süresiz Çıkarma Cezası” ile cezalandırılmanız gerekmektedir.”

Celal Bayar Üniversitesi’ndeki olay

Bu arada Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de, bir süre önce kendisine yönelik protesto gösterisi yapan öğrencilere yönelik, üniversite yönetiminin açtığı bir soruşturma olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Pakdemirli, üniversitede ring seferleri başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, gazetecilerin, “protestocu öğrencilerin durumuna ilişkin” sorusu üzerine, şimdiye kadar kendilerince herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti.

Öğrenciler için “geceyi gündüze katarak çalıştıklarını” ifade eden Prof. Dr. Pakdemirli, “Bu öğrencilerle ilgili şu ana kadar CBÜ yönetimi tarafından açılmış bir soruşturma yok. Ancak basın açıklaması yapan öğrencilerimizden birisinin Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) bir yaralama olayına karışmış olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bir şikayet var, ilgili birime havale ettik. 1-2 hafta önce DEÜ’de bir olaya karışmış. Eğitim ve öğretimi zorla engellemek, darp, terör örgütü lehine propaganda yapmak iddiasıyla gözaltına alınmış. 3 gün sonra da serbest bırakılmış. Hakkında dava açılıp açılmayacağı konusu İzmir Adliyesi tarafından değerlendiriliyor. Öğrenci biyoloji bölümü 2. sınıfa devam ediyor” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ziyareti öncesinde eylem yapmak isteyen öğrencilere izin vermediği gerekçesiyle, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci tarafından protesto edilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.