ManşetTürkiye

Boğaziçi’nden AKP’yi memnun eden karar

0

Boğaziçi Üniversitesi, 5 Ocak’ta yapılması planlanan Üniversite Konferansı’na verdiği izni geri çekerek, “üniversitelerin kamuoyunda tartışıldığı bir dönemde böyle bir konferansa izin vermeyeceklerini” açıkladı.

Üniversite Konferansı; Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri, TKP’li Öğrenciler, Emek Gençliği, Genç-Sen, Eğitim-Sen, Öğretim Elemanları Derneği ve Üniversite Konseyleri Derneği tarafından 5 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi Ayhan Şahenk Salonu’nda yapılacaktı.

Konferansa daha önce izin veren Boğaziçi Üniversitesi, iznini geri alarak konferansı yaptırmayacağını duyurdu. Öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi’nin siyasi iktidarın baskısından dolayı izni çekmiş olabileceğini belirtiyor.

Konferans Hazırlık Komitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi “Üniversite Konferansı’ndan” Korktu!
Üniversite Konferansı; öğrencilerin,işçilerin ve akademisyenlerin özgürce üniversiteyi masaya yatıracakları “güdümsüz” bir konferans olma iddiası ile yola çıkarken Boğaziçi Üniversitesi’nin konferansa izin vermemesi ile birlikte konferansın düzenlenme sebeplerinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

5 Ocak 2011 Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Ayhan Şahenk Salonu’nda yapılması planlanan Üniversite Konferansı’na daha önce izin veren Boğaziçi Üniversitesi yönetimi son dakika kararı ile konferansa vermiş olduğu izni geri çekti.

Geçtiğimiz Kasım ayında Başbakan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyareti üzerine protesto gösterisi yapan öğrencilere polisin saldırması, yüzlerce akademisyenin hükümeti eleştiren bir metin kaleme almasına sebep olmuştu.Bu metnin yayınlanması üzerine AKP’nin üniversite yönetimine tavır alıp Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri için inşaa edilecek lojmana ayrılan ödeneği kestiği Boğaziçi Üniversitesi yönetimi tarafından belirtilmiştir.

Üniversitelerin kamuoyunda tartışıldığı bir dönemde böylesi bir konferansa izin verilmesinin mümkün olmadığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü konferansın Boğaziçi Üniversitesi’nde kesinlikle yapılamayacağını belirtti.Bu durum bile başlı başına üniversitelerin kendi kararlarını kendilerinin alamadığını ve AKP “güdümlüsü” olduğunu gözler önüne sermektedir.

Üniversitelilerin düzenlemiş olduğu bir konferansın böylesi korkular sonucunda sekteye uğratılması Üniversite Konferansı’nın düzenlenme sebeplerinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.
Şimdi, üniversitelerin durumunu ve bu duruma karşı ürettiğimiz çözüm önerilerini daha gür sesle tartışmak için bir sebebimiz daha oldu. Bugünden itibaren hiç vakit kaybetmeden konferansımızı bizlere yakışan bir şekilde yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğimizi bildiririz.”

Sendika.Org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.