DünyaManşet

Yeni yıla girerken kanlı saldırı

0

Mısır’da bir kilise yakınında, otomobile yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 21 kişi öldü. Olaya tepki gösteren Hıristiyanlar polisle çatıştı, camilere saldırdı.

Olay, yeni yılın ilk dakikalarında, İskenderiye kentinin kuzeyinde, Kıpti Hrıstiyanlar’ın devam ettiği Azizler Kilisesi önünde meydana geldi.

Yaklaşık bin Kıptinin Yeniyıl ayini için toplandığı kiliseden çıkarken meydana gelen patlamada 70’den fazla kişi yaralandı.

Yaralılar Sidi Beşr bölgesindeki Sharq El Medine ve El Amiri hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralananlar arasında 8 Müslümanın da olduğu bildirildi.

Olaya tepki gösteren Hrıstiyanların polisle çatıştığı, yakındaki camiye ve Müslümanlara saldırarak taşladığı haber verildi.

Kilisenin rahibi Mena Adel, patlama sırasında kilisede yaklaşık bin kişinin olduğunu ve patlamanın ayinin hemen sonrasında, insanların çıkışı sırasında meydana geldiğini söyledi.

İntihar eylemci kuşkusu

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, patlamanın sebebinin bombalı araç olduğuna dair bulgu bulunmadığı, sebebin ölenler arasında bulunan bir intihar eylemcisi olabileceği belirtildi.

Açıklamada, bombalama eylemine “yabancı unsurların” katıldığına dair belirtiler olduğu da kaydedildi.

Mübarek’ten talimat

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek olayın hızlı bir şekilde aydınlatılması talimatını verdi. Mısır’ın resmi Nil televizyonu, Mübarek’in, İçişleri Bakanlığından olayın çok yönlü ve detaylı bir şekilde araştırılmasını istediğini duyurdu.

El Ezher Şeyhi Ahmet Et Tayyib de bir mesaj yayımlayarak saldırıyı kınadığını açıkladı.

Kaynak:  Deutsche Welle Türkçe

Mısır’da bir kilise yakınında, otomobile yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 21 kişi öldü. Olaya tepki gösteren Hıristiyanlar polisle çatıştı, camilere saldırdı.Olay, yeni yılın ilk dakikalarında, İskenderiye kentinin kuzeyinde, Kıpti Hrıstiyanlar’ın devam ettiği Azizler Kilisesi önünde meydana geldi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.