EnerjiManşet

ABD rüzgar yatırımlarını arttıran Çin’i DTÖ’ye şikayet etti

0

Obama yönetimi yenilenebilir enerji yatıurınlarını arttıran ve rüzgar sanayiine teşvik uygulayan Çin’i Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etti. Şikayetini ABD’li sanayicilerin ve sendika çevreleri tarafından  hazırlanan 5800 sayfalık bir dosyaya dayandıran ABD yönetimi, Çin’in rüzgar yatırımlarını teşvik etmek için verdiği yüksek sübvansiyonların ABD sanayiine zarar verdiğini ve haksız rekabete neden olduğunu savunuyor.

Yorumcular 2020’ye kadar milli gelirine oranla birim başına karbon emisyonlarını %40-45 düşürme ve yine 2020’ye kadar enerji sektöründe yenilenebilir enerjinin payını %15’e çıkarma hedefini açıklayan Çin’in rüzgar sanayiinin gelişmesi için uyguladığı bu yüksek sübvansiyonların iklim değişikliğiyle mücadelede önemli olduğunu, iklim müzakerelerinde yeterince aktif davranmadığı için Çin’i eleştiren ABD’nin şimdi de karbon emisyonlarını azaltma yolunda fazla adım atmakla suçlamasının tutarsızlık olduğunu belirtiyorlar.

Çin’in yenilenebilir enerjiye uyguladığı sübvansiyonların ekonomisinin büyüklüğüne oranlandığında Almanya ve İngiltere’nin sübvansiyonlarına yakın olduğu belirtiliyor.

(Grist, Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.