ManşetYerel

Ankara’da ulaşıma fiskiye zammı

0

Ankara Anakent Belediyesi, Gençlik Parkına yaptıracağı dans eden su fıskıyesi için 6 milyon TL harcayacak. Halkoylaması ile yapımına karar verilen su fıskıyesi tartışmaları sürerken belediye başkanı Melih Gökçek’in ulaşıma zam yapılacağını duyurması tepkilere yol açtı.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Gençlik Parkı’na “Dans Eden Fıskıye” projesinin Ankaralının cebine zam olarak yansıyacağını dile getirdi. Erçelebi, “Melih Gökçek’i dans etmeyen fıskıye ile yetinmeye, bu parayı temel belediyecilik hizmetlerinde kullanmaya ve şehrin merkezindeki metro enkazlarını kaldırmaya davet ediyoruz” dedi. Görüşlerini aldığımız Ankaralı yurttaşlar ise “Ulaşıma zam da yapılmasın, dans eden fıskıye de. 6 trilyon yapılacak zam için kullanılsın” değerlendirmesini yapıyor.

Anakent Belediyesi’nin Gençlik Parkı’na yapmayı planladığı dans eden fıskıye projesine tepki gösteren Erçelebi, “Gökçek, Ankaralıların yol, kaldırım ve otopark ihtiyaçlarını yok sayıyor. 6 trilyonluk fıskıye bedeli 2011’de Ankara halkının cebinden çeşitli belediyecilik hizmetlerine yapılacak zamlarla çıkacaktır. Nitekim Gökçek, şimdiden ulaşıma yapacağı zamları açıklamıştır. Bu Ankaralı binlerce öğrencinin, emeklinin, kamu görevlisinin, küçük esnafın cebinden paraları çekmenin bir yoludur” değelendirmesini yaptı.

Fıskıye için yapılan oylamanın ciddiye alınamayacağını vurgulayan Erçelebi, “Gökçek’i dans etmeyen fıskıyelerle yetinmeye 6 trilyonu temel ve altyapı ihtiyaçlarına kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Yıllardır bekleyen “Metro enkazlarını” görmezden gelen Anakent Belediyesi Meclisi’ini “Daha sağlıklı ve mantıklı yatırım yapmaları için düşünmeye çağıran” Erçelebi, “Ankaralının dans eden fıskıyeden çok şehrin göbeğinde utanç abidesi gibi duran metro enkazlarının kaldırılmasına, Başkent’e yakışır bir ulaşım ağına ihtiyacı vardır” görüşünü dile getirdi.
Yurttaşlar istemiyor

Anakent Belediyesi’nin bir yandan Gençlik Parkı’na fıskıye yapmak istemesini, diğer yandan yeni yılla birlikte kent içi ulaşıma zam yapılacağını anımsatıp görüşlerini aldığımız yurttaşlar ise şu görüşleri dile getirdiler:

Mahmut Aslan (işsiz): Fıskıye göz boyama işi. Otobüse de zam yapacakmış, bir de fıskıye eksikti işte. Yağmur yağıyor, ortalığı su götürüyor. Sağolsunlar Ankara’ya denizi de getiriyorlar. Ben işsizim 6 trilyona fıskıye yapacaklarmış, Allah aşkına ne gerek var buna. Gerçekten ben bu işin içinden çıkamıyorum. Halkımız ondan fıskıye istemiyor, ucuz ulaşım istiyor. Ulaşıma zam yapmasın ben ondan fıskıye falan istemiyorum. Bunlar boş işler, Sayın Gökçek çıksın halkın içinde biraz dolaşsın.

Rıza Ayyıldız (işçi emeklisi): Böyle göstermelik boş işlere para harcanacağına şehrin alt yapısı için çalışsın. 6 trilyona fıskıye mi olur? Birçok sorun varken 6 trilyon gibi büyük bir parayı bir fıskıye için harcayanları kınıyorum. Bir emekli olarak hakkımı helal etmiyorum, haram olsun.

Hasan Uğurtür (esnaf): Bir zamanlar “Ben böyle sanatın içine tükürür” derken halka danışmaya gerek görmüyordu. Gökçek’in Gençlik Parkı’na yapmayı düşündüğü “Işıklı Dans Eden Fıskıye Şov” yaptırdım demesini halkın parasıyla şov yapmak olarak görüyorum. (Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.