Dünya

Ahmedinejad: İran artık nükleer bir güç

0

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, gelecek ay İstanbul’da yapılacak nükleer pazarlık zirvesi öncesi konuştu: Biz artık nükleer bir gücüz.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle İstanbul’da bulunan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı oldukça uzun tutan Ahmedinejad, gelecek ay yine İstanbul’da düzenlenecek Batı ile nükleer pazarlık görüşmeşleri öncesi önemli mesajlar verdi.

Ahmedinejad, Batıda uzun süredir devam eden İran’ın nükleer çalışmalarıyla ilgili tartışmalara nokta koydu: İran artık nükleer bir güçtür.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmedinejad, her basın toplantısında manşetlik bir şey söyler ve bu kez de öyle oldu: İran artık nükleer bir güçtür.

Ahmedinejad, Batıda çok tartışılan konuyla ilgili şunları da ekledi: 30 yıldır Batının uyguladığı ambargo politikası ve çatışmacı süreç bizi bu noktaya getirdi. Ve biz artık nükleer gücüz.

“KAZAN KAZAN FORMÜLÜ”
İlki geçen ay Cenevre’de yapılan ve ikincsi Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek olan nükleer pazarlık zirvesi öncesi konşan Ahmedinejad, “Biz artık bu konuyla ilgili çatışmadan kaçınmak ve konuyu işbirliğiyle sonuçlanırmak istiyoruz. Türkiye’nin katıkısı büyük olacak. İstanbul’da kazan kazan formülünün hayata geçeceğini ve işbirliğiyle son bulacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin çabasını destekliyorum” diyen Ahmedinejad’ın cevap vermediği soru ise, “Türkiye’den arabuluculuk bekliyor musunuz?” oldu.

“BİNLERCE FÜZE OLSA BİLE…”
“30 yılda bizi bu noktaya getirdiler. Uluslararası kurallara uyduk ama onlar yada dışı davranarak bizi bu noktaya getirdiler” diyen Ahmedinejad, NATO’nun füze kalkanı projesiyle ilgili soruya da, “Binlerce füze ve atom bombası olsa bile Türkiye – İran ilişkilerini kimse bozamaz” yanıtını verdi. (Mete Çubukçu/Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.