ManşetTürkiye

Beytepe’de yasaksız üniversite talebi

0

Bugün 12:30’da Beytepe Kampüsü Kütüphanesi önünde toplanan Hacettepe Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri, son zamanlarda hem akademik personel hem de öğrenciler aleyhine açılan soruşturmaların sayısındaki artışa ve içerikteki iddiaların kaygı verici olduğuna dikkat çeken bir basın açıklaması yaptılar.

Aynı zamanda imzaya açılmış olan basın açıklaması metninde, Anayasanın 25 ve 26. maddelerinde tanımlanan “Düşünce ve Düşünceyi Açıklama” özgürlüğü ile 34. maddesinde yer alan “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme”ye ilişkin hakların Hacettepe Üniversitesi kampüsünde kullanılamadığı belirtildi.

“Dağcılık, satranç” gibi sosyal faaliyetler yapan toplulukların bile masa açmasına izin verilmediği ve özel güvenlik birimlerinin müdahalesiyle karşı karşıya kalındığına yer verilen metinde, bu konudaki vehametin geçen hafta içinde yirmiye yakın idari personele ve iki akademik personele açılan soruşturmalardan anlaşılabileceği ifade edildi.

Açılan soruşturmaların geri çekilmesi ve hak ve özgürlüklerin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için gerekli ortamın sağlanmasını talep eden çalışanlar ve öğrenciler, basın açıklamasının ardından topladıkları imzaları rektörlüğe sundular. (Bia)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.