ManşetTürkiye

Atalay’dan inanılmaz açıklama: Öğrenciler kendilerini atıyor

0

Türkiye haftalardır AKP’yi protesto eden öğrencilere karşı uygulanan şiddeti konuşuyor. Sene başından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ardından Dolmabahçe’deki rektör toplantısı protestosu, SBF’deki Burhan Kuzu panelinin çıkışı ve son olarak ODTÜ’de öğrenciler polis şiddetine maruz kaldılar.

Bu polis saldırılarında yaralanan, yüzü gözü dağılan, hatta aldığı darbelerle bebeğini düşüren öğrenciler oldu. Saldırıların hemen ardından AKP’li yetkililer dahi yaptıkları açıklamalarda polisin “orantısız güç” kullandığını kabul etmek zorunda kalmışlardı.

Bu karalama kampanyasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir açıklama yaptı. Atalay, eylemlerde polisin kendilerini dövdüğü sırada görüntülenen öğrencilerin, “görüntü vermek için kendilerini yere attıklarını” iddia etti.

Atalay şunları söyledi: “Polis, belirli bir noktadan sonra öğrencileri uzaklaştırmak için gaz sıkmıştır, vurmamıştır. O yerde yatan bir kız öğrenci görüntüsü var, 40 yönden biz onu inceledik böyle bir görüntü niye meydana geldi diye. Böyle bir görüntü olmamalı. Onunla ilgili bir darbe yok. Çok ileri saldıran, polise vuran öğrencilerden bir kısmını gözaltına alma teşebbüsü sırasında ekran görüntüsü vermek için kendini yere atanlar da oluyor. Öğrencilerde olur bunlar. Bunun içerisinde belli bir grup var. Biz bunları tespit ettik, dosyamda var benim.”

Atalay sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl Tekel işçileri eylemine katılmış, İstanbul’da Mc Donald eylemine katılmış, Samsun’daki eyleme katılmış, Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesinde yumurta atma eyleminde var. Bunlar öğrenci ama her yerde bu tür şeylerin içerisinde olan belli bir grup var. Bunların kim olduğu, nereden geldiği biliniyor. Bunların sayıları çok az çok büyük öğrenci kitlelerini filan temsil etmiyor.”

Polis olgunlukla gerekeni yapmış!
Atalay şöyle dedi: “Ne olursa olsun yine de düşüncesini ifade etmek isteyene sonuna kadar müsamaha ediliyor. Belli bir noktadan sonra polis eğer güvenliği sağlamazsa o zaman polisi suçlar vatandaş. Yani bu olayları büyük bir olgunlukla tarafsızca, sabırla bütün boyutlarıyla incelediğinizde polisin gerekeni, fazlasını yapmadığını görürsünüz.” (Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.