Dünya

Irkçılık servet kazandırdı

0

Almanya’da ırkçı söylemlerin yer aldığı “Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabının yazarı Thilo Sarrazin, 3 Milyon Euro’ya yakın gelir elde etti.

Eski Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin yazdığı “Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabı sayesinde zengin oldu.

Sadece Almanya’da 1,2 milyon satan kitabın tahmini getirisi 3 Milyon Euro’yu buluyor.

Alman İkinci Kanalı ZDF’de bir tartışma programına katılan Sarrazin, kitap sayesinde milyoner olduğunu açık seçik doğrulamadı ama, tahmin edilenden daha fazla kazanç sağladığını ima etti.

Beklenmeyen zenginliğin hayatını şimdilik değiştirmediğini ifade eden Sarrazin, “Berlin’de maliye senatörü olduğu yıllarda neden entegrasyon gibi önemli konularda konuşmadığı” sorusuna, “O zaman Berlin bütçesinin denkleşmesi gibi başka işlerle uğraşıyordum. Bundan sonra Merkez Bankası hakkında da kitap yazmayı düşünmüyorum. Zaten çok sıkıcı olur” şeklinde yanıt verdi.

Müslüman göçmenlerin Avrupa değerlerine ve sistemine uyum sağlamadığını, Müslümanlar’ın artan nüfusunun tehlike olduğunu ırkçılığa varan sözlerle iddia eden Thilo Sarrazin, saygınlılığına zarar verdiği gerekçesiyle Alman Merkez Bankası’ndaki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. İstifası karşılığında Sarrazin, Alman Cumhurbaşkanı’ndan ek emeklilik geliri sözü almıştı.

“Almanya Kendini Yok Ediyor” adlı 461 sayfalık kitabında, Avrupa toplumlarının “İslamlaşma tehlikesi” altında olduğunu savunan Sarrazin, uyum konusunda yaşanan sorunların eğitim ile çözülemeyeceği, bunların İslam kültüründen kaynaklandığı görüşünü savunmuştu. Sarrazin “Yahudiler’in tümü belirli bir geni paylaşıyor. Basklar’ın genleri de diğer Avrupa halklarından farklı” diyerek Almanya daki entegrasyon ve ırkçılık, ayrımcılık tartışmalarını alevlendirmişti. İstifasının ardından çok sayıda toplantıya katılan Sarrazin son olarak Almanya’ya göçün tamamen durdurulmasını istemişti. Sarrazin hala Sosyal Demokrat Parti SPD üyesi. (Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.