ManşetTürkiye

ODTÜ’ye Başbakan gitti: 21 gözaltı

0

Başbakan Erdoğan, ODTÜ’de öğrenciler tarafından protesto edildi. Polis biber gazıyla müdahale ederken, birçok öğrenci gözaltına alındı.

Türkiye’de bilim politikalarının oluşturulmasında en yüksek karar organı olan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.

Başbakan Erdoğan’ın salona girmesinin ardından bina önünde toplanan bazı ODTÜ’lü öğrenciler, protesto gösterisinde bulundu.

”Kendi okulumuzun salonuna almıyorlar” diyen öğrenciler, Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhine sloganlar attı.

Öğrencilerin uyarılara rağmen dağılmaması üzerine okula Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Öğrencilere müdahale eden polisler, 21 öğrenciyi gözaltına aldı.

ODTÜ’lü öğrenciler polis tarafından karga tulumba Çevik Kuvvet aracına götürüldü. Öğrenciler, polis aracına bindirilirken de slogan atmayı sürdürdü.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden öğrenciler, enstitünün üst tarafında toplandı. Polisin dağılın uyarısına, öğrenciler slogan atarak karşılık verdi. Polis, öğrencilere biber gazıyla müdahale etti. Gazdan öğrenciler, gazeteciler ve polisler etkilendi.

POLİS KALKANINI ALDILAR
Bir polisin kalkanını eline geçiren öğrenciler, basın mensuplarına gösterdikleri kalkanı yere vurarak kırmaya çalıştılar.

Bazı öğretim üyelerinin olay yerine geldiği ve öğrencileri sakinleştirmeye çalıştıkları gözlendi.

‘POLİS İSTEMİYORUZ’
Grup adına konuşan master öğrencisi Uğur Yıldırım, polisin İstanbul ve Ankara’da ”öğrencilere müdahalesini” protesto ettiklerini ve ODTÜ’de polis istemediklerini söyledi.

Açıklama sırasında arka taraftan bazı öğrencilerin taş atması üzerine, hocalar öğrencileri taş atmamaları konusunda uyardı.

ÖĞRENCİLERDEN KAR TOPU
Bu arada, bazı öğrencilerin olaylar sırasında kar topu fırlattığı öğrenildi.

Toplantıya Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, rektörler, bakanlık müsteşarları ve ilgili kurum yöneticileri katılıyor.

İSTANBUL’DAKİ SERT MÜDAHALE
Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde rektörlerle yaptığı toplantı öğrenciler tarafından protesto edilmişti.

Polisin öğrencilere yaptığı çok sert müdahale tepkilere neden olmuştu. Müdahale sırasında bir öğrenci bebeğini düşürmüştü.

Bu olayın ardından CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde katıldığı bir panelde protesto edilmişti.

Öğrenciler, Burhan Kuzu’ya yumurta fırlatmıştı. (Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.