Türkiye

AÜ Cebeci olaylarının iç yüzü

0

Öğrencilerin ulaştırdığı bilgilere göre; ülkücü-faşist güruh İletişim Fakültesi’nde yapılmak istenen Öğrenci Temsilciliği seçimlerine müdahale etmek üzere toplandı.

İletişim Fakültesi ÖTK seçimlerinde sol görüşlü 3 adaya karşı ülkücü-faşistlerin de adayları bulunuyordu.

Seçimlere müdahale etmek için İletişim Fakültesi’nde öbekler halinde toplanan ırkçı faşistler, solcu öğrencilerin bir araya gelmesiyle okulu terketti. Gazi Üniversitesi ve Ankara’nın çeşitli mahallelerinden getirdikleri gruplarla Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gelen 150 ülkücü faşist, burada da büyük bir kalabalıkla karşılaşınca okul dışında bekleyişe geçti.

Kurtuluş civarına geçen 100 kişilik sopalı faşist güruh içinden okula giden öğrencilere sözlü sataşmalarda bulunuldu. Bir öğrenci ise üzerine araba sürülerek taciz edildi.

Gelişmeler üzerine Ankara Üniversitesi öğrencileri toplu çıkış yaparak Yüksel Caddesi’ne yürüdü. Burada açıklama yapan öğrenciler, son dönemdeki öğrenci eylemlerinin manüpile edilmeye çalışıldığını belirtti. Öğrenciler, iktidar medyasının öğrenci tepkilerini sağ-sol çatışması olarak lanse etmeye çalıştığını belirterek, provakasyona hazırlanıyor olabileceği uyarısı yaptı.

Öte yandan İletişim Fakültesi’ndeki ÖTK seçimlerini solcu öğrencilerin adayları kazandı.

7 Aralık’ta Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde AKP’li Burhan Kuzu protesto edilmiş, onlarca yumurtanın kendisine isabet etmesiyle fakülteyi terk etmişti. Protesto sonrasında ise Başbakan ve hükümet cephesi öğrencileri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.