Türkiye

Bahçeli ve Kuzu’nun dinmeyen 68 sancısı…

0

AKP’li Kuzu son dönemde yumurtalı protestolarda bulunan üniversite öğrencilerinin amacını açıkladı: “Orduyu harekete geçirmek” (!) Kuzu, “Eğer böyleyse dayak yerler yazık olur” dedi. MHP lideri Bahçeli ise öğrencilerin “68’deki gibi olayların içine çekilmeye çalışıldığını” söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekili Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde önceki gün (8 Kasım) bir grup öğrencinin yumurtalı protestosuna uğramasını “68 kuşağı” ile ilişkilendirdi.

“68 kuşağı memleketin başına bela olmuştur. 71 muhtırasını verdiren o nesil 12 Eylül’ü yaptırmıştır. Ama sonuçta binlerce genç perişan olmuş, gençler asılmıştır. Sonunda asker de yıpranmıştır.”

NTV’ye konuşan Kuzu, 68 öğrenci olaylarının amacının “orduyu harekete geçirmek” olduğunu savunmuş ve “Ordu’nun artık darbe yapacak hali yok. Bu çocukları öne sürerek niyet buysa yazık olur… Bu çocuklar dayak yer yazık olur” demişti.

Bahçeli: 68 olaylarından ders alınsın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de öğrenci olaylarının, 1968 olaylarının tekrarı haline gelmemesi gerektiğini belirterek, “ders alınmasını” istedi.

Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeli, son öğrenci olaylarıyla ilgili olarak, şöyle konuştu:

“Öğrenciler, konuşmalarda bulunacak olan değerli siyasileri dinlemeden daha başlangıçta bir tepki ortaya koyduklarına göre, anlaşılıyor ki bir kesim gençlik yine 68 yıllarına benzer olayların içerisine doğru çekilmeye çalışılıyor. Türkiye’yi belli amaçlara yönelik anarşi ortamına sürüklüyorlar ise Türkiye bu tecrübeye sahiptir.

Öğrenci kardeşlerim başta olmak üzere aileleri onlara yardımcı olmalı, üniversite hoşgörüyle yaklaşmalı, siyasi iktidar da talepleri dışlamak yerine görüşmeyi tercih etmelidir. Sayın Başbakan’ın bu öğrencilerden birkaç temsilciyi alarak görüşme eğilimi zannediyorum birçok şeyin önünü kesebilir.” (Bia)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.