DünyaManşet

Kenya Başbakanı Afrika ülkelerini böldü

0
Kenya Başbakanı Odinga

Kenya Başbakanı Odinga

Cancun, 8 Aralık 2010 – Cancun’da dün bir konuşma yapan Kenya Başbakanı Raila Odinga gelişmekte olan ülkeler arasında büyük tepkiye neden oldu. Kulislerde Kenya Başbakanı’nın konuşması nedeniyle Kenya delegasyonu da dahil olmak üzere Afrika ülkelerinin delegeleri arasında büyük şok yaşandığı ve bölünmeler olduğu konuşuluyor.

Dün bakanlar toplantısında bir konuşma yapan Kenya Başbakanı Odinga, Kyoto Protokolü’nün ikinci taahhüt dönemi üzerinde uzlaşma sağlamanın zor olduğunu, en iyi çözümün uzun dönemli anlaşma için çaba sarfetmek olduğunu söylemişti. Odinga böylece Kyoto Protokolü’nün geleceğini ortadan kaldırmaya için çalışan Japonya, Rusya ve Kanada gibi zengin ülkelere destek veren ilk gelişmekte olan ülke lideri oldu.

Kenya Başbakanın’nın öncelik verilmesini önerdiği uzun dönemli anlaşma (LCA) bağlayıcı olmayan uzun dönemli emisyon indirimi öngürüyor. ABD’nin de desteklediği uzun dönemli anlaşma zengin ülkelerin elini rahatlatıyor. Kenya Başbakanı konuşmasında REDD’den de övgüyle bahsetti.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.