Ekoloji

Mezopotamya, Ekoloji Forumu’na çağırıyor

0

Yeşil Gazete, asagidaki duyuruyu Mezopotamya Sosyal Forumu adina yapmaktadir. Ayrintili bilgi icin duyurudaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Doga ile iliskimiz var olusumuzdan beri suregelen ve kacinilmaz bir olgudur. Beslenme, barinma, giyinme ve soludugumuz hava gibi yasamsal gereksinimlerimizi dogadan karsilamaya devam etmekteyiz.  Bu gune kadar tum nimetlerini bizimle comertce paylasan doga; insanin sinirsiz istekleri karsisinda pes etmek uzeredir.

Gunumuze kadar devam eden tahakkumcu ekonomik ve siyasal sistem, dunyayi daha yasanilmaz hale getirmektedir. Kapitalistlerin hirslari, tutkulari ve arzulari;  insan ve dogayi feda edilebilir birer metaya indirgemistir. Egemenlerin somuru duzenini surdurmek amaciyla cikardiklari savaslarda, ilk gozden cikarilanlar her zaman doga ve insan olmustur.

Ortadogu’da yillardir devam eden savaslarin en onemli sebepleri, iktidar mucadeleleri, halklarin cesitliliginin taninmamasi v e buna bagli olarak dogal kaynaklarin kontrolu ve somurusudur. Ozellikle petrol, su, maden rezervleri acisindan zengin olan Ortadogu cografyasinda yasayan halklar bu rezervlerin somurulmesi adina yerlerinden edilmekte ve bu sayede halklar modern-kuresel-kapitalist sisteme bagimli kilinmaktadir. Ayrica tarimsal uretimin cesitliligi monokultur ve GDO’lu urunler sayesinde “daha cok verim” adina yok edilmekte ve yikimin boyutlari ekolojik-ekonomik-kulturel ve toplumsal alanlarda kendini gostermektedir.

Dunya ekosistemi artik insan tahribatlarini hazmedemeyecek boyuta ulasmistir. Kuresel isinma bu bozulmanin en buyuk gostergesi olup , “dunya benimdir” diyen zengin efendileri bile tehdit etmektedir. Insanlik artik yol ayrimina gelmistir.

Bu yol ayriminda,  algi kapilarimizi aralamak ve ortak bir mucadele hatti ormek icin ekoloji aktivistlerini, kolektifleri, olusumlari, taban orgutlenmelerini dil, din, irk, renk, cinsiyet ayrimi olmaksizin 29-30 Ocak 2011 tarihlerin de Diyarbakir’da duzenleyecegimiz Ekoloji Forumu’na davet ediyoruz.

Ayrica Cochabamba’dan, alternatif  su forumlarina; dunya baraj karsiti hareketlerden yerel ozerk orgutlenmelere kadar butun kuresellesme ve yikim sistemi karsisinda duran hareketleri ve olusumlari selamliyor ve foruma katilmaya davet ediyoruz.

TARTISMA EKSENLERI

* Ortadogu’da Dogal Kaynaklarin Yonetimi Ve Tuketimi
* Ekoloji Ve Siyaset Duzleminde Toplumsal Sistem Arayislari:  Deneyimler Ve Direnisler
* Genetigi Degistirilmis Dunya’nin yan etkileri ve alternatifler: Gida egemenligi ve Mezopotamya’da GDO
* Ekolojik cesitlilik: Halklarin ve Doganin Cesitliligi
* Ekolojik Krizin Nedenleri ve  Krizden Cikis Icin Yaklasimlar
* Surdurulebilir Kentler(Eko Kentler) ve Alternatif Teknolojiler

Mezopotamya Sosyal Forumu

Iletisim:

adres: Istasyon c ad. Sumerpark Kampusu MSF evi MERKEZ Diyarbakir 21100
e-Posta: [email protected]
Telefon: 0412 226 30 85

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.