LGBTİ+Manşet

Adaletin acelesi yok, nefrete bahane çok

0

Eşcinsel olduğu için 15 Temmuz 2008’de öldürülen üniversite öğrencisi Ahmet Yıldız davasının 5. duruşmasının ardından partneri İbrahim Can, AİHM’e gideceğini açıkladı. Dava 14 Mart 2011’e ertelendi.

15 Temmuz 2008’de eşcinsel olduğu için öldürülen üniversite öğrencisi Ahmet Yıldız davasının 5. duruşmasının ardından partneri İbrahim Can, AİHM’e gideceğini açıkladı. Dava 14 Mart 2011’e ertelendi.

Ahmet Yıldız’ın partneri İbrahim Can, Kaos GL’ye yaptığı açıklamada, “Benim davaya müdahil olma dilekçem red edildi. Mahkemenin gerekçesi İbrahim Can olaydan zarar görmemistir oldu. Reddi dilekce ile AIHM yolumuz açılmış oldu. Dava için başvuru yakında yapılacak.” dedi.

Davanın beşinci duruşmasında hâlâ bir gelişme yok.

Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5. duruşma, 25 Kasım, saat 09:55’de yapıldı. Son duruşmada görülen tek gelişme, Tanık (sarı fiat arabanın sahibi) Orhan Aymelek’in nihayet mahkemeye gelip ifade vermesi oldu. Tanık Aymelek’in verdiği ifade Baba Yahya Yıldız’ın aleyhine oldu.

Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de öldürüldüğünde henüz 26 yaşında’ydı. Yıldız, “ailemden ölüm tehditleri alıyorum” demiş ve şikayette bulunmuştu. Dilekçesi Üsküdar yargı çevresinden Ümraniye yargı çevresine gönderilmiş süresi içinde işleme konulmamıştı. Olaydan uzunca bir süre sonra, Üsküdar Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Ahmet Yıldız’ın babası cinayetin sorumlusu olarak geçti.

Önceki duruşmada Avukat Fırat Söyle, şu açıklamayı yapmıştı: “Polis tarafından yürütülen soruşturma dosyasında, cinayeti sadece bir kişinin işlemiş olma olasılığı, akıllarda bir soru işareti olarak duruyor. Tetiği çeken kişinin yanı sıra, bu cinayeti kolaylaştıran başkaca kimselerin olma ihtimali yüksek.”

Av. Söyle, “Ahmet Yıldız cinayeti davası, çok uzun bir süre boyunca aynı şekilde devam edeceğe benziyor. Fail olarak aranan “baba” kayıplara karışmış durumda. Mahkeme, failin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde aranıp yakalanması kararını her bir defasında bizlere söyleyecek. Dava dosyasında tamamlanması gereken birkaç tanığın ifadesinin alınmasından sonra fail yakalanana kadar dava yerinde sayacak.” demişti.

Avukat Söylenin dediği gibi 25 Kasım’daki duruşmada bir tanık dinlendi ve bir sonraki duruşma için dava 14 Mart 2011, saat 09:45’e ertelendi.

Ahmet Yıldız cinayetinin üzerinden iki buçuk yıl geçti, sanık baba hâlâ yakalanamadı. Adalet yerinde saymaya devam ediyor. (Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.