Kültür-Sanat

11 Karakterli tek kişilik: “Kıyıya oturmanın böylesi”

0

25 kasım perşembe 20.30 kumbaracı50 www.kumbaraci50.com
28 kasım pazar 18.00 ikinci kat  www.ikincikat.org

bir sürü karakterli şahane komedi !!!

canlandıranlar;
merve engin
ve…
bu kadar…
…kalanı trafikte sıkıştı…”

Oyuncu
Merve Engin
Kanava, masklar ve süpervizör
Antonio Fava

biletler 15-10 tl

Bir oyuncunun masklarla 11 ayrı karaktere büründüğü “Kıyıda Oturmanın Böylesi” oyunu, Commedia Gabriellina türünün Türkiye’de ilk ve tek örneği olarak seyircisini bekliyor.

Commedia Dell’arte’nin varyasyonu olan ve 16. yüzyıl sonlarında Giovanni Gabriel tarafından icat edilen Commedia Gabriellina stilinde, bir oyuncu oyunu tek başına masklar ve aksesuarlar yardımıyla anlatır. Ama ’500 yıl’ sözü yanıltmasın, öykü bir klasik olsa da senaryo tamamen günümüze ait, kanavası (oyunun sadece gidişatının kaba hatlarla çizildiği öykü) Antonio Fava’nın, metin Merve Engin’in kaleminden çıkmış. Zaten türün gereği olarak, oyunda bolca doğaçlama da yer alıyor.

Söylemeden geçmemeli, bu oyunda Engin, Türkiye’de bir ilke imza atarak tüm karakterleri tek başına canlandırıyor. Birbirine âşık sevgililerin kavuşması yolunda yaşanan komedide, uşak da, âşık da, efendi de Merve Engin. Engin bu konuda deneyimli, daha önce İtalya’da tek kişilik gösteri hazırlayan genç oyuncu, “Tek kişilik oyunda günahı da sevabı da tek başınıza üstleniyorsunuz, bu sorumluluk fikri zor” diyor ve ekliyor: “Partneriniz olmadığı için, ritminizi seyircinin elektriği ile ayarlıyorsunuz. Üstelik işten yorgun gelen seyircinin enerjisine düşmeden onunla beraber yükselmeniz gerekiyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.