ManşetTürkiye

Savaş karşıtları yürüdü: “Barışı serbest bırakın”

0

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) tarafından dün Galatasaray’dan başlayarak Taksim’e kadar süren bir yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. KCK davasında tutuklu BDP’lilerin derhal serbest bırakılması istenen “barışı serbest bırakın” yürüyüşüne yüzlerce savaş karşıtı katıldı.

Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklaması sanatçı İlkay Akkaya ve  Küresel BAK’tan Yıldız Önen tarafından Türkçe ve Kürtçe okundu. Ayrıca KESK Genel Başkanı Sami Evren ve BDP İstanbul İl yöneticisi Dursun Yıldız birer konuşma yaptılar. Yürüyüş sırasında bir “barış annesi” de Kürtçe konuşma yaparak barış istediklerini söyledi.

Yürüyüş boyunca ‘Yaşasın Barış’, ‘Biji Aşiti!’, ‘BDP’li tutuklular serbest bırakılsın’, ‘Hiç kimse asker doğmaz’, gibi sloganlar atıldı.

Basın açıklamasında şunlar söylendi:

Tek taraflı ateşkes, şiddet ve gerilimden beslenen güçlerin olumsuz müdahalelerine rağmen genel seçimlere kadar uzatıldı.

Yetkililerin, barış umutlarını yükselten açıklamaları oldu. Büyük bir barış adımı atmak için hiç olmadığı kadar güçlü bir tarihsel fırsat önümüzde. Tüm toplumda, bir adım daha atabilirsek, kalıcı bir barış sürecinin şekillenebileceği duygusu güçleniyor…

Kürt sorununda barışa giden yolda, Diyarbakır’da görülen KCK davasının gidişatı kritik bir önem taşıyor. Bu davada tutuklu olarak yargılanan Kürt halkının seçilmiş temsilcileri ve BDP üyelerinin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.

Bu aynı zamanda hukuki ve vicdani bir gerekliliktir.

KCK davasının dün yapılan son duruşmasında aralarında seçilmiş yerel yöneticilerin de bulunduğu BDP’lilerin tutukluluğunun devamına karar verilmiş ve dava 13 Ocak’a ertelenmişti.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.