Türkiye

Anayasa değişikliğinin AKP’ye faturası 25 milyon TL

0

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in soru önergesine verdiği yanıt, referandumda AKP’nin kasasından 25 milyon 282 bin 162 TL çıktığını ortaya koydu. Çiçek, referandumda basın ve medya için toplam 8 milyon 391 bin 824 TL harcandığını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in referandumda AKP’nin ne kadar harcama yaptığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Tuncel referandum kampanyası süresince siyasi partilerin Hazine’den ne kadar yardım aldığı sorusunu yöneltti.

Tuncel’in soru önergesinde yer alan siyasi partilerin ne kadar yardım aldığı sorusuna sadece AKP’nin aldığı yardım miktarını açıklayarak yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Referandum sürecinde partiler hazineden yardım almıştır” dedi. Çiçek, AKP’nin referandum kampanyası süresince harcadığı para miktarını ise 25 milyon 282 bin 162 TL olarak açıkladı. Çiçek yapılan harcamanın kaynağının ise Hazine yardımı olduğunu söyledi.

-BASIN VE MEDYA İÇİN 8 MİLYON 391 BİN TL-

Çiçek, AKP’nin 12 Eylül’de yapılan referandum sürecinde basın ve medya için toplam 8 milyon 391 bin 824 TL harcama yaptığını da bildirdi. Çiçek, mitinglerle ilgili harcamaların teşkilatları tarafından yapıldığını kaydetti. Çiçek “internet sitemizde gelir kaleminde gösterilen ‘Devletçe Yapılan Yatırımlar’ kaleminde belirtilen 52 milyon 716 bin 932 TL’nin Hazine tarafından AKP’ye aktarılan 2010 yılı Hazine yardımı kalemi olduğunu da ifade etti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.