Türkiye

“Barışı serbest bırakın”

0

Diyarbakır’da devam eden KCK davasında yargılanan ve aralarında seçilmiş BDP’li siyasetçilerin de olduğu KCK davası tutuklularının serbest bırakılması çağrısı yapmak üzere Perşembe günü İstanbul’da bir yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu tarafından yapılacak yürüyüş 11 Kasım Perşembe akşamı 19:00’da Galatasaray’dan başlayarak Taksim’e kadar devam edecek.

Küresel BAK tarafından yayınlanan çağrı metni şöyle:

Barışı serbest bırakın!

BDP’li tutuklular serbest bırakılsın!

Tek taraflı ateşkes, şiddet ve gerilimden beslenen güçlerin olumsuz müdahalelerine rağmen genel seçimlere kadar uzatıldı. Yetkililerin, barış umutlarını yükselten açıklamaları oldu. Büyük bir barış adımı atmak için hiç olmadığı kadar güçlü bir tarihsel fırsat önümüzde. Tüm toplumda, bir adım daha atabilirsek, kalıcı bir barış sürecinin şekillenebileceği duygusu güçleniyor.

Savaştan beslenen, savaş politikası dışında bir ufku olmayan, bu yüzden de savaşın devam etmesini isteyen küçük bir azınlığı saymazsak, toplumun büyük çoğunluğu barış istiyor. Çatışmalar ve ölümler olmasın, çocuklar öldürülmesin, bomba ve silah sesleri sussun istiyor.

Kürt sorununda barışa giden yolda, Diyarbakır’da görülen KCK davasının gidişatı kritik bir önem taşıyor. Bu davada tutuklu olarak yargılanan Kürt halkının seçilmiş temsilcileri ve BDP üyelerinin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.

Bu aynı zamanda hukuki ve vicdani bir gerekliliktir.

Hükümet, eğer barış ve diyalog sürecinin gelişmesini istiyorsa, aralarında belediye başkanlarının ve seçilmiş siyasilerin de olduğu tutukluların serbest bırakılması için görüşünü açıklamalıdır.

Bizler, BDP’li tutukluların serbest bırakılması talebiyle, 11 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Galatasaray Lisesi önünden başlayarak Taksim’e yürüyecek ve bir basın açıklaması yapacağız.

Birlikte daha güçlü ses çıkarmak, bugün her zamankinden çok daha büyük bir öneme sahiptir.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.