Spor

İstanbul 5 Days başladı!

0

Türkiye’de uluslararası katılıma açık en büyük oryantiring yarışması olan İstanbul 5 Days yarışmasında ilk gün geride bırakıldı.

Oryantiringe gençler arasında ilgi büyük

Aynı zamanda dünyanın ilk ve tek “iki kıta üzerinde düzenlenen oryantiring etkinliği” olma özelliğini de taşıyan yarışma3 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nde gerçekleşen klasik mesafe etabıyla başladı. 7’den 77’e her yaştan ve toplamda 30’u aşkın ülkeden katılımcının yarıştığı etkinlik, 4 Kasım’da Belgrad Ormanları’nda bulunan Ayvat Bendi’nde koşulacak uzun mesafe etabının ardından 5 Kasım’da Beykoz Parkı’nda koşulacak sprint etabıyla devam edecek. 6 Kasım günü yine Belgrad Ormanları’nda Binbaşı Çeşmesi mevkiinde koşulacak orta mesafe etabının ise katılımcılara WRE (Dünya Sıralaması) puanı kazandırması gibi bir özelliği var. Uluslararası Oryantiring Federasyonu tarafından sadece uluslararası anlamda başarı ve istikrarlarını kanıtlamış etkinliklere düzenleme olanağı tanınan bu özel etkinliğin ardından ise madalya töreni gerçekleştirilecek, akşamında ise katılımcılar teknelerle katılacakları Boğaz Turu’nda müzik ve yemek eşliğinde eğlenecekler. Ist5Days hem amatörlerin hem de profesyonellerin yarıştığı bir etkinlikOrganizasyonun son gününde ise birçok uluslararası yarışmacının “Her oryantiringcinin hayatında yaşaması gereken bir deneyim” olarak tanımladığı özel etap gerçekleşecek. Bu etapta yarışmacılar tarihi Kapalıçarşı’nın labirenti andıran koridorlarında zamana karşı yarışacaklar.

Türkiye’de yeni yeni gelişmekte olan oryantiring sporunda örnek teşkil eden İstanbul 5 Days yüzlerce katılımcıya bir haftalık “hem tatil-hem spor” olağanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda İstanbul’da özellikle çocuklar ve gençler arasında oryantiringin giderek yaygınlaşmasını da sağlıyor. Etkinliğin en çarpıcı yanı ise bu kadar büyük ve detaylı bir organizasyonun tamamen amatör bir ruhla ve İstanbul Oryantiring Klubü üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor olması.

Oryantiring her yaştan katılımcıya açık bir spor dalı

Sporun giderek endüstrileştiği, bütçelerin ve sponsorluk ilişkilerinin sporun kendisinden ziyade ön plana çıktığı günümüzde İstanbul Oryantiring Klubü amatör bir ruhla ve büyük sponsorluklara sahip olunmadan da başarılı bir uluslararası organizasyonun nasıl yapılabileceği konusunda gerçek bir örnek teşkil etmeye devam ediyor.

Oryantiringle daha önce hiç tanınmamış olanlara da “Açık-Halk” klasmanında yarışma fırsatı sunan etkinlik hakkında detaylı bilgi, fotoğraflar ve günlük katılım için http://www.ist5days.com/ sitesinden detaylı bilgi alınabilir.

Yeşil Gazete

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.