Dünya

Amerikan seçimlerinde yerel düzeyde iki Türk seçimi kazandı

0

Karahan ve Alpay’la birlikte Amerika’da yerel düzeyde seçim kazanarak işbaşına gelen Türk asıllı Amerikalılar’ın sayısı 3’e çıktı.

2 Kasım seçimlerinde aday olan beş Türk asıllı Amerikalı’dan ikisi, yürüttükleri başarılı seçim kampanyalarından kazançlı çıktı.

Hakim Jay (Ceyhun) Karahan Teksas eyaletinin Houston kentinde Harris İlçesi 8’inci Mahkeme Baş Yargıçlığına seçildi. Karahan, seçimi büyük oy farkıyla kazandı.

Amerika’nın Sesi’nin Amerika Türk Koalisyonu Siyasi Eylem Komitesi’nden aldığı bilgiye göre, John Alpay da California’nin San Clemente seçim bölgesi Capistrano Birleşik Eğitim Bölgesi 3’üncü Bölge Meclisi üyeliğine seçildi. Komiteye göre, Karahan ve Alpay’ın seçimlerde başarılı olması, genç Türk asıllı Amerikalılar’ın son yıllarda Amerika’da siyasete artan ilgisinin kanıtı.

Eylem Komitesi Mali İşler Sorumlusu Lincoln McCurdy, Karahan ve Alpay’ın başarısından büyük mutluluk duyduklarını  söyledi. Seçimlerde aday olan beş Türk asıllı Amerikalı’nın da büyük çaba gösterdiğini ve yoğun bir kampanya yaptığını kaydeden McCurdy, hepsiyle gurur duyduklarını belirtti. Amerika’da yaşayan Türkler’in Amerikan toplumunda ve siyasetinde daha gözle görünür bir duruma gelmelerinin sevindirici olduğunu  söyleyen Lincoln McCurdy, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda Amerikan vatandaşı bir Türk’ü Kongre’ye seçtirmek olduğunu bildirdi.

California ve Maryland’de seçime giren üç Türk asıllı Amerikalı, Yunus Aksoy, Osman (Oz) Bengür ve Timur Taluy ise başarılı olamadı.

Karahan ve Alpay’la birlikte seçimle işibaşına gelen Türk asıllı Amerikalılar’ın sayısı 3’e çıktı. Esin Bushe da llinois’in Naperville kentinde meclis üyesi olarak görev yapıyor.

YARGIÇ JAY (CEYHUN) KARAHAN

Yargıç Jay (Ceyhun) Karahan, 25 yıllık hukuk deneyimine sahip. 1978 yılında Florida Eyalet Üniversitesi’nden dereceeyle mezun olan Karahan, daha sonra Teksas’a yerleşti. 1983 yılında Güney Teksas Hukuk Fakültesi’ni  bitiren Jay (Ceyhun) Karahan, Harris İlçesi’nde savcı yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Çocuk İstismarı Komitesi’nde de görev yapan Yargıç Karahan, 100’den fazla jürili mahkemede savunma yaptı. 1987 yılında Amerika Adalet Bakanı tarafından Federal Savcı Yardımcılığına atanan Jay (Ceyhun) Karahan, büyük suçlar ve banka yolsuzluklarıyla ilgili federal davaları sonuçlandırdı. Karahan’a 1989 yılında Adalet Bakanlığı Özel Başarı Ödülü verildi. Karahan’ın ödüllendirilmesinin nedeni, Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın En Çok Aranan 1n Suçlu listesindeki iki  kaçağı yargılayarak müebbet hapse mahkum edilmelerini sağlaması oldu. 1995 yılında kendi hukuk bürosunu açan Jay Karahan, 1978-1996 yılları arasında Güney Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders de verdi. Karahan evli ve 16 yaşında bir oğlu var.

JOHN ALPAY

2 Kasım seçimlerinde California’nın San Clemente seçim bölgesi Capistrano Birleşik Eğitim Bölgesi 3’üncü Bölge Meclisi üyeliğine seçilen John Alpay İndiana doğumlu. California Üniversitesi Ekonomi ve Hukuk Bölümlerini bitirmiş. Alpay ekonomi ve hukuk alanında Fortune 500 dahil birçok şirketi temsil ederek bu alanda isim yapmış. Evli olan John Alpay’ın üç çocuğu var. (voanews.com)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.