GündemManşet

Daniel Cohn-Bendit: “Cinsel yönelim özgürlüğünü yeni Anayasa’ya yazacak mısınız?”

0
Daniel Cohn-Bendit İstanbul'daki AP Yeşiller Grubu toplantısında

Daniel Cohn-Bendit İstanbul'daki AP Yeşiller Grubu toplantısında

İstanbul’da devam eden AP Yeşiller Grubu toplantısında “yeni Anayasa ışığında Türkiye’de demokratikleşme süreci” oturumu sürüyor. TBMM’de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan AP Yeşiller Grubu eş başkanı Daniel Cohn-Bendit konuşmacıların sıradan konuları gündeme getirmekle yetindiklerini söyledi ve artık insan hakları, demokrasi gibi konulardan söz etmeyen kimse kalmadığını söyledi. Conh-Bendit konuşmacılara “mesela cinsel yönelim özgürlüğünün garantiye alınmasını yeni Anayasa’ya yazacak mısınız?” diye sordu. Daniel Cohn-Bendit cinsel yönelim özgürlüğünün garantiye alınmasının Türkiye için büyük bir devrim olacağını söyledi.

Yanıtlar şöyle:

Sabahat Tuncel (BDP): Nefret cinayetleri çok yüksek düzeyde. Fakat mecliste farklı cinsel yönelimlere yönelik bir ilgi yok. Bizim tüzüğümüzde de, yeni Anayasa teklifimizde de bu olacak.

Süheyl Batum (CHP): Biz yaptığımız taslakları Avrupa’ya ve Yeşiller’e duyuramamışız. Bizim taslaklarımızı bilmedikleri için, olan değişiklikleri destekliyor Avrupalılar. CHP, hiçbir şekilde ordu yanlısı değildir. Cinsel yönelim hakları, demokratik ülkelerde tabii ki var olacaktır. Fakat bize sadece bu sorunun sorulması, sanki ülkede sendikal hakların, basın özgürlüğünün varolduğu izlenimi yaratır.

Bekir Bozdağ (AKP): Biz insana verilecek hakları veririz. Cinsel yönelimler konusunda net bir tavrımız yok.

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.