Türkiye

PKK ateşkesi seçime kadar uzattı

0

PKK, ‘eylemsizlik’ kararını önümüzdeki yılın Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimlere kadar uzattığını açıkladı.

‘Kürdistan Topluluklar Birliği’nin (KCK), açıklaması, PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yer aldı. Örgüt eylemsizlik sürecinin 2011 seçimlerine kadar uzatıldığını, bu sürecin kalıcı hale dönüşmesi için operasyonların durdurulması, tutuklu Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması, Abdullah Öcalan’ın sürece aktif olarak katılmasının önünün açılması ve yürütülen diyalogun müzakere düzeyine çıkarılması, ‘Anayasa ve hakikatleri araştırma’ komisyonlarının kurulması, yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması istendi.

Örgütün 13 Ağustos’ta başlayan ve 30 Eylül’de 1 ay daha uzatılan eylemsizlik kararına karşılık hükümetin ciddi ve güven verici adım atmadığı ileri sürüldü. Askeri operasyonların geçmişe oranla azalmasına karşılık sürdürüldüğü, tutuklananların da serbest bırakılmadığı iddia edilirken, “Bu dönemde kayda değer tek gelişme önderliğimizle (Öcalan) diyalogların sürdürülmesi olmuştur. Buna karşılık eylemsizlik ortamı, referandumun olumlu koşullarda yapılmasını sağlarken, devlet ve hükümet buna doğru yaklaşmayıp daha çok siyasi çıkar sağlamayı esas almıştır” iddiasında bulunuldu.

Örgüt açıklamasında sorunun kamuoyunda tartışılması ve bazı çevreler ile devlet içindeki bir kesimin diyalog ve çözüm eğiliminde olduğunu bunların olumlu gelişme olduğunu iddia edildi. (Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.