Dünya

Amsterdam’da yabancı düşmanlığı protesto edildi

0

Hollanda’da son dönemde yükselen aşırı sağ, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı başkent Amsterdam’da protesto edildi.

“Yabancı Düşmanlığı Karşıtı Platform” tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar, aşırı sağcı Geert Wilders’ın desteğiyle kurulan azınlık hükümetinin, yabancılara olduğu kadar Hollanda’nın geleceğine de zarar verdiğini belirttiler.

Gösteride bir konuşma yapan Yeşil Sol Partisi (GL) eski milletvekili Fas asıllı Muhammed Rabbae, aşırı sağ ve Wilders;ın sadece azınlıklar için değil, Hollanda demokrasisi için de tehlike arz ettiğini söyledi.

Wilders’ın desteğiyle kurulan sağ azınlık hükümetini sert bir şekilde eleştiren Rabbae, Başbakan Mark Rutte’nin hafta içinde Mecliste çifte vatandaşlıkla ilgili yaptığı değerlendirmenin de kabul edilemez olduğunu belirtti.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Başkanı Nuri Karabulut ise yaptığı konuşmada, tüm yabancıları, aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadelede ortak bir platformda buluşmaya çağırdı.

Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın Hollanda’da hükümet politikası haline geldiğini öne süren Karabulut, “Bunun arkasında toplumu bölme politikasının yattığını” kaydetti. (ANF)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.