Kültür-Sanat

Alternatif rock Babylon’u işgal ediyor!

0

Post Dial, The Raws  gibi alternatif rock’ın önemli isimleri 30 Ekim’de Babylon’da.

Babylon’da Alternatif Cumartesi. Türkiye’nin gelecek vaat eden alternatif rock grupları Babylon sahnesini Cumartesi gecesi işgal ediyor.

Gecede ilk olarak sıra dışı sahne şovları ve enerjileriyle oldukça ses getiren 3 kişilik rock’n’roll orkestrası The Raws sahne alacak. The Raws, ilk 45’liklerini 2007’de İsviçre yeraltı rock’n’roll sahnesinin en önemli ismi Reverend Beatman ile beraber Almanya çıkışlı Squoodge Records etiketiyle yayınladı. Ekim 2008’de yayınladıkları ikinci albüm ‘Let’s Have a Bondage Blues’un ardından Almanya turnesine çıkan grup, buna ek olarak Hırvatistan ve İspanya’daki alternatif müzik festivallerinde de yer aldı.

Bir kere dinlemek hayranı olmak için yeterli
The Raws’ın sert ve hızlı açılışından hemen sonra elektronik/rock ikilisi Post Dial, Babylon sahnesini devralacak. Gitar, synth ve vokal’de Yiğit Bülbül, davul, synth ve vokal’de Sinan Tınar’dan oluşan Post Dial, 2007 yılında ‘Lights Off, Here It Is’ adlı EP’lerini Myspace üzerinden yayınlamıştı. Albüm sonrasında İstanbul’daki belli başlı mekanlarda ve Rock’n Coke’ta sahne alan Post Dial aynı zamanda Zoot Woman ve Archive gibi önemli grupların konserlerinde açılışı yaptı.

Mart 2010’da ikinci albümleri ‘You Are Not Alone’’u postdial.net üzerinden ücretsiz olarak yayınlayan Post Dial’a sahnede synth ve organ’da Ozan Tekin, bas gitarda İdris Akbulut ve saksafonda Emir Erünsal katılıyor.

Gecenin açılışı ve kapanışı ise Reset Magazine DJ’lerinden olacak. Alternatif rock grupları 30 Ekim’de Babylon’da. (ntv)

You may also like

Comments

Comments are closed.