Yaşam

Ünlü ahtapot Paul öldü!

0

Güney Afrika’da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası’nın yıldızlarından biri olan ve doğru tahminleriyle adı ‘Kahin Ahtapot’a çıkan Paul öldü!..

Dünya Kupası’ndaki tahminleri ile tüm dünyanın dikkatlerini üzerinde çeken Almanya’nın Oberhausen kentindeki ahtapot Paul’un bu sabah öldüğü, yakılacağı, küllerinin ziyarete açılacağı açıklandı.

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası boyunca 8 maçın sonucunu doğru tahmin eden ‘Paul’ adlı ‘falcı ahtapot’un bulunduğu bulunduğu Oberhausen kentindeki ‘Sea Life’ adlı akvaryumun sözcüsü Tanja Munzig, geçen Temmuz ayında sevimli hayvanın emekliye ayrıldığını açıklamıştı.

Paul’ cinsindeki küçük ahtapotların aynı cinsteki hayvanlardan kısa yaşadığı belirtildi. 2.5 yaşında olan Paul ile aynı cinsteki ahtapotların en fazla 3.5 ile 4 yıl yaşadığı belirtildi. ‘Sea Life’ isimli akvaryumun sözcüsü dünya çapında üne ve hayrana sahip Paul’un önümüzdeki günlerde yakılacağını, küllerini kendisini simgeleyen bir heykelin yanında sergileneceğini bildirdi.

Dünya Kupası maçları için yaptığı başarılı tahminlerle herkesi şaşırtan Kahin Ahtapot Paul, kendisine güvenen bahisçilere turnuva boyunca 1’e, 336 kazandırdı. Aynı dönemde piyasadaki yatırım araçlarına yönelenlerin karları ise yüzde 6’yı geçememişti. (aa)

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.