Duyurular

Ogün Samast’ın abilerini bekliyorlar

0

Yıllardır süren Hrant Dink davası, sürecindeki en önemli günlerden birine tanıklık etti. Katil Ogün Samast bundan böyle çocuk mahkemesinde yargılanacak. Bu değişikliğe neden olan yasal düzenleme ise, kamuoyunun “taş atan çocuklar” olarak bildiği sorunsal çerçevesinde yenilenen 6008 Sayılı “Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”.

Davayı en başından bu yana takip eden Hrant’ın Arkadaşları’nın bugün bu yeni durum ile ilgili olarak yaptığı basın açıklaması şöyle:

Hrant Dink cinayeti davası, bildiğiniz gibi, cinayete yolu açan, katillere sahip çıkan resmî görevlilere bulaştırılmadan yürütülüyor. Bu örgütlü cinayetin arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkmasın diye âdetâ özel çaba harcanıyor. Bizler, Hrant’ın Arkadaşları, başından beri, tek başına bu dava ile cinayetin asla aydınlatılamayacağını, adaletin yanına yaklaşılamayacağını söylüyoruz.

25 Ekim günü, davanın 14.duruşmasında, katil Ogün Samast’ın, cinayet tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. Karar yasaya uygundur. Görüldüğü gibi, katilin hakları sözkonusu olduğunda yargı büyük hassasiyetle görevini yapıyor.

Bu, belki de yargının yeniden adalet yoluna girmesi için bir fırsat oluşturabilir. Eline silah verilip cinayet işletilen çocuk aradan çekileceğine göre, belki sıra abilerine, amirlerine, cinayetin gerçek planlayıcılarına, azmettiricilerine gelebilir. Katilleri gözetim altında yetiştiren, besleyip büyüten, ortalığa salan, cinayetten sonra onlara kol kanat geren resmî görevlileri çocuk katilin arkasına saklamaktan vazgeçilebilir.

Tamamdır; katil çocuk mahkemesinde yargılansın, cinayet davasının görüldüğü “yüce” mahkemenin önüne abileri gelsin.

Hrant’ın Arkadaşları, 25.10.2010

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.