Basında Yeşiller

Viyana’da sosyal demokrat ve yeşiller koalisyonu mu?

0

Viyana Eyaleti hükümetini belirlemek için 10 Ekim günü yapılan seçimde Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) çoğunluğu kaybetmiş ve koalisyon hükümeti şartı doğmuştu. Viyana Eyalet Meclisi’nde en büyük fraksiyon olan SPÖ’nün hükümeti kurma çalışmalarına başlayacağı duyuruldu.

Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, partisi SPÖ’nün Viyana Yeşilleri ile koalisyon kurma görüşmelerine başlayacağını ve bunun için de partisinin Yeşilleri görüşmelere çağıracağını duyurdu. SPÖ’nün Yeşiller ile görüşmelere başlaması konusunda beraberlik içinde bulunduğunu belirten Häupl “Parti olarak Yeşillerin daha güvenilir bir faktör olduğunu düşünmekteyiz” açıklamasını yaptı.
Michael Häupl’un bu açıklaması Yeşiller içinde olumlu karşılanırken, diğer partiler arasında tepki buldu.

Viyana Eyalet Meclisi’nde ikinci güç olan Aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi (FPÖ) lideri Heinz Christian Strache durumu “beş yıl sürecek kaos “ olarak değerledirirken, SPÖ Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl ile yapmış olduğu görüşmeden de hayal kırıklığına uğradığını ifade ettigi basına yansıdı.

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Viyana başkanı Christian Marek ise SPÖ’nün Yeşiller ile koalisyon hükümeti kurma görüşmelerine başlayacağı açıklamasını “dramatik durum” olarak değerlendirdi.

KADİM ÜLKER / AÇIK GAZETE AVUSTURYA

You may also like

Comments

Comments are closed.