Dünya

Cem Özdemir: Yeşiller, başarıyı özünü koruyarak elde etti

0

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, kaydettikleri oy artışının sadece Baden Württemberg eyaletinde değil Almanya genelinde geçerli olduğunu, bu başarıyı ise partinin özünü koruyarak elde ettiğini belirtti.

Almanya’da son yapılan kamuoyu yoklamalarında oy oranını yüzde 24’le kadar çıkaran Yeşiller Partisi, önümüzdeki yıl yapılacak bazı eyalet seçimlerinden ilk parti olarak çıkmanın hesaplarını yapıyor. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Yeşiller’in oylarını sadece Baden-Württemberg eyaletinde değil diğer eyaletlerde de artırdığına dikkat çekti. Özdemir, oy artışının sadece Stuttgart 21 projesine karşı çıkmalarından kaynaklanmadığını dile getirerek şöyle devam etti: “Yeşillere genel bir destek var. Başarımız sadece Stuttgart 21’le ilgili olsaydı sadece bu eyalette oylarımız artardı. Bizim tüm Almanya genelinde bir oy artışımız var.”

Genel anlamdaki oy artışını Yeşiller’in özünü koruması sayesinde elde ettiğini kaydeden Özdemir, “Yeşiller deyince akla otuz yıl önce söylediğimiz mesajlar geliyor. Biz özümüzde kaldık ve onu genişlettik. Bunlar doğayı korumak, sorumlu yaşamak, dünyayı yaşanabilir bir şekilde sonraki nesillere bırakmak. Bunu da sosyal adaletle ve eşit haklarla yerine getirmek. Yeşiller’in özü budur.” dedi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tasavvur edilince ise net bir çizginin akla gelmediğini ileri süren Özdemir, gelecek yılın Mart ayında Baden – Württemberg eyaletinde yapılacak eyalet seçimleri için de şunları söyledi: “Eyalet seçimlerinin ardından SPD ile bir koalisyon kurabiliriz. Şimdiden bunu konuşmak erken olabilir ama kim birinci parti olursa başbakanı o çıkarsın. Dileriz ki seçimlerden sonra sosyal demokrat arkadaşlarımız Hıristiyan Demokratların yanına kaçmaz. Bunu engellemenin yolu da seçmenlerin doğrudan bizi desteklemesinden geçiyor. SPD’nin eninde sonunda ne yapacağı belli olmuyor.”

(CİHAN)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.