Hayvan Hakları

Kedi katilleri meclis gündeminde

0

Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS) tarafından toplanan binlerce imza TBMM’de gündem oluşturdu. Yıllardır Türkiye’de hayvana yönelik şiddetin bir toplum sorunu olduğunu anlatan, bu konuda stand çalışmaları ve imza kampanyaları ile kamuoyunun dikkatini çeken YHS’nin geçtiğimiz hafta kafası ezilen kedi Için 2 günde 25.000 imzaya ulaşan kampanyası CHP’li Turgut Dibek’ten de destek buldu. YHS Kurucu Başkanı Özgün Öztürk gelişmeden mutluluk duyduklarını belirterek şöyle dedi:

Belgelerle kanıtlanmıştır ki; hayvanlara yönelik şiddet uygulaması, psikolojik bir bozukluğun çok ciddi bir göstergesidir. . Psikolojik, kriminolojik ve sosyolojik pek çalışma göstermektedir ki; şiddet uygulayıcıları, bu tür davranışlara çocukluk ve gençlik dönemlerinde hayvanlara eziyet ederek başlamışlardır. 1970’li yıllarda, FBI’ın Seri katiller üzerinde yaptığı bir araştırma ortaya koymuştur ki; Seri katillerin çoğu, şiddet içeren davranışlarını küçük yaşlarda hayvanlar üzerinde denemişler; onlara işkence etmiş ya da onları öldürmüşlerdir. Toplum artık fark etmelidir ki; hayvan istismarında bulunan kişilerin acilen psikolojik yardım almaları gerekmektedir. Ve ağır cezalarla caydırılmaları zorunludur.

YHS olarak olayla ilgili hemen bir imza kampanyası başlattık. 2 günde 25.000 kişiye ulaştık. Bu binlerce insanın tepkisi ile CHP’li milletvekilimizin konuyu meclis gündemine taşıması bizler için çok büyük bir adımdır. Yıllardır tüm hayvan korumacıların çabası cezaların ağırlaştırılması içindir. Bu gelişme hayavn korumacılar için bir dönüm noktası niteliğindedir. “

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İzmir Bornova’da felçli hasta bir kedinin sokak ortasında kafası ezilerek vahşice öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İzmir Bornova’da felçli hasta bir kediyi sokak ortasında kafasını ezerek vahşice öldüren Ufuk Günaydın’a Kabahatler Yasası’na göre yalnızca 687 TL para cezası verildiğini belirten Dibek, şöyle dedi:

Hayvanlara karşı işlenen suçların 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Yasası’nda değişiklik yapılarak, ‘Kabahatler Yasası’ndan çıkarılıp, ‘Türk Ceza Yasası’na konması için kamuoyunun yoğun taleplerini değerlendirip değerlendirmeyeceğini” soran Dibek, Bakan Eker’e, şu soruları yöneltti:

Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılmakta mıdır? Bakanlığınız, kamuoyunda büyük üzüntüye neden olan bu ve benzeri olayların önlenmesi için ne gibi önlemler almayı planlamaktadır?”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.