ManşetTürkiye

Yine Fazıl Say’ı kullanıyorlar

0

AKP İzmir İl Örgütü’nde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Delican’ın Fazıl Say’ı düzenleyecekleri senfoni orkestrası konserine davet etmeyi düşündükleri açıklamasına il başkanı Ömür Kabak’ın karşı çıkmasıyla başlayan tartışma gazetelere yansırken Fazıl Say’ın konuyla ilgili herhangi bir davet almadığı ve olayı basından öğrendiği ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say konuyla ilgili olarak  “Bana AKP İzmir daveti gelmedi. Kimse beni aramadı. Araştırdım , menejerime de bir telefon gelmemiş. Ben de bu açıklamayı ve gazeteleri dün sabah medya takipten ögrendim. 27 gazete haberi çıkmıştı, beni aramadan gazetecilerle konuşmuşlar. Mesele beni davet etmek miydi, gazeteye haber olmak mıydı?” diye sordu.

Fazıl Say açıklamasında kendisini arayan gazetecilere 31 Ekim’de Berlin’de konseri olduğu için gidemeyeceğini, ama dostane el uzatılmasını iyi karşıladığını, boş olsaydı gitmeyi düşünebileceğini söylediğini de belirtti.

AKP il başkanı Ömür Kabak başkan yardımcısına karşı basına demeç vererek “Bizim gündemimizde Fazıl Say’ı davet etmek yok. Fazıl Say’a bir şeyleri ispat etmek gibi bir amacımız yok. Fazıl Say’ın insanları müzik anlayışlarına göre kategorize ettiğine işaret ediyor. Kendisi çok iyi bir sanatçı olabilir. Ama entelektüel düzeyinin gelişmiş olduğunu söyleyemem. Bu polemikleri kendisi başlattı. İnsanlara hakaretler etti. Bizde birer AK Partili olarak yüzümüze tokat atana diğer yanağımızı dönecek değiliz. Aslında Fazıl Say’ın topluma bir özür dileme borcu var. Özeleştiri yapmasını tavsiye ediyorum.” demişti.

Fazıl Say kendisi davet tarzının yanlışlığına rağmen Delican’ın sözlerini olumlu bulduğunu söylediği halde AKP il başkanının bu tür sözlerle tekrar kendisine saldırmasını ise şöyle yorumladı:

“Arada kalan yine, ezilen bir kişi oluyor. Bir il başkanı ve  yan odasındaki il başkan yardımcısı, 30 saniye birbirleriyle konuşmuyor.İkisi gazetelere ayrı ayrı demeçler veriyorlar. Birisi, gelsin dinlesin, çalsın, biz kıro değiliz filan diyor  durduk yerde. Öbürü, gelmesin, o kötü, gitsin, defolsun, kovulsun, dışlansın, uzaklaşsın, diyor kısaca… Bu ikisinin toplam gazetelere düşme durumu, 50 gazete. Bu gazetelerdeki haber altı yorumlarıyla beraber, beni rencide edecek ve üzecek  400’den fazla  okur yorumu var… Kim olsa üzülür bazı şeylere, insan olmamak lazım üzülmemek için. Ben insanım, sadece vatandaşım. Bir il başkanı, sadece vatandaş olan birine herhangi bir sebeple, herhangi bir şekilde, herhangi bir ülkede, bu İzmir AKP il başkanının dediği hiçbir lafı etmezdi. Edemezdi…”
Fazıl Say, kendisini davet etmeyi düşündüğünü açıklayan kişinin “Fazıl Say, bizi sanat düşmanı olarak gösteriyor. Öyle olmadığını kanıtlamak için kendisini birlikte konser izlemeye davet ediyoruz. Biz de klasik müzik dinliyoruz. Üstelik kendisi bize piyano çalarsa çok mutlu oluruz” sözlerindeki “gelsin dinlesin, isterse çalsın” üslubunun da kendilerinin etik anlayışının çok dışında olduğunu, ama buna takılmadığını söyledi.

Yeşil Gazete


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.