Duyurular

Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi eyleme çağırıyor

0

Bildirilerinde Animal Liberation Front (ALF) logosu da kullanan Türkiyeli hayvan hakları aktivistleri, yaklaşan kurban bayramı öncesinde dayanışma ve ortak eylemlilikte bulunma çağrısı yaptı.

ALF, 1976 yılında radikal hayvan hakları eylemcileri tarafından kurulan aktivist bir örgüt. Şu anda dünyanın kırktan fazla ülkesinde üye, destekçi ve sempatizana sahip. Çeşitli ülkelerde gerçekleştirdikleri eylemler ile kendilerinden söz ettiren ALF, Türkiye gündemine en son Avusturya’da “terörist” suçlaması ile tutuklu bulunan ALF üyelerinin salıverilmesi için İstanbul’daki Avusturya Başkonsolosluğu önünde yapılan yasal eylem ile gelmişti.

ALF ile ilgili daha detaylı bilgi almak için: http://www.animalliberationfront.com/ ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvan_Kurtulu%C5%9F_Cephesi adreslerine başvurulabilir.

Bugün Türkçe olarak Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi tarafından duyurulan açıklama ise şöyle:

Hayvanların kurtuluşundan yana olan tüm bireylere çağrımızdır!

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanlık olarak yetiştirilen, doğumlarından ölümlerine kadar çektikleri acı ve zulüm göz ardı edilen milyonlarca hayvan, katliam günleri için pazarlanmaya hazırlanıyor. Medya, her sene olduğu gibi ekonomik krizin vurduğu kurbanlık satışlarından ve kurban günlerindeki kanlı görüntüleri işaret ederek daha modern katletme biçimlerinden dem vuracak olsa da bizler önceki senelerde olduğu gibi bu sene elimiz kolumuz bağlı oturmayacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Hayvanların kurtuluşundan yana ve onların hakları olduğuna inanan tüm bireyleri, kurban günlerinde eve kapanmamaya, sokağa çıkıp insanlara bu kültürün ne kadar acımasız ve zalim olduğunu hatırlatmaya çağırıyoruz. Bayram sabahı uyandıklarında insanlara, o günün kendileri için bayram olduğunu, ama hayvanlar için aslında bir kıyamet günü olduğunu hatırlatmak, katledilen hayvanlar için ağlayıp sızlamaktan daha etkilidir.

Kurbanları kesimden kurtarmak her ne kadar yapılacak en doğrudan eylem olsa da, potansiyellerimizi bilerek hareket etmemiz daha dürüst bir tavır olurdu. Şu an bu çağrıyla, birçok eylemde olduğu gibi az da olsa risk barındıran, ancak herkes için uygulanabilir olan başka bir eyleme sizleri davet ediyoruz.

Birkaç gün öncesinden başlayarak bayram günlerinde de devam eden bir kampanyayı sizlere öneriyoruz. Bizler, İstanbul’un birçok semtinde, mahallesinde ve ana arterlerde kurbanın aslında bir zulüm ve katliam olduğunu duvarlara yazacağız, hayvan boğazlamayı ve boğazlatmayı öven, teşvik eden pankartları tahrip edeceğiz.

O günlerde mahallelerde, semtlerde ve ana arterlerdeki duvarlarda bu zulmü teşhir eden ne kadar çok yazılama olursa ve katliamın reklamını yapan dokunaklı pankartlar ne kadar çok tahrip edilirse hayvanların kurtuluşu yönünde etkinin daha fazla olacağını düşünüyoruz. Elbette ki aynı oranda karşı tepkiyi, muhafazakar kesimden de alacağımızı düşünüyoruz, ancak hiçbir gerekçe bu zulme seyirci kalmamızı haklı gösteremez.

Şayet daha etkili başka bir öneriniz yoksa, sizleri o günlerde kurban katliamına karşı eş zamanlı tepki vermeye ve güçlü bir etki yaratmaya davet ediyoruz. Eylemimiz çok karmaşık veya zorlu süreçleri içermiyor. İhtiyacımız olan şeyler sadece; zulme karşı öfke, birkaç sprey boya, bir maket bıçağı ve tercihen birlikte hareket edebileceğimiz insanlar…

Sabah uyandıklarında mahalle duvarlarında “Kurban Katliamdır!” yazılamalarıyla karşılaşan insanların üzerindeki şok etkisini düşünün! Ve bunun bütün şehre yayılmış olduğunu düşünün! Olumlu veya olumsuz, bir şok etkisi ve bir tepkiyi yaratacağından şüphe yok!

Katliam günlerinde evlere kapanıp 3 maymunu oynamaktansa, sokakta, hayvanlara yaşatılan zulme karşı yapabileceğimiz daha hayırlı işler olduğuna inanıyoruz. Bu konuda yapılacak her türlü faaliyet ve eylemi destekliyoruz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.