DoğaManşet

Çevre katliamına karşı, Orhangazi tek yürek

0

İzmir – İstanbul otoyolunun Orhangazi geçiş güzergahının, ilçenin en verimli tarım arazilerinden geçmesi bir yana, İznik gölünün ekolojik dengesini bozacak şekilde geçmesi planlanıyor. Oysaki Orhangazi üzerindeki hazine arazisinden geçmesi durumunda, çevresel etkileri minimuma inecektir.

Otoyol gelmeden, otoyol öncesi ormanlık alanların katliamları başlamış durumda. İznik gölünü ve çevre köylerin su kaynaklarını besleyen Yeniköy ve Üreğil tepelerinde, asfalt için taş çıkarma vesilesiyle maden ruhsatları verildi ve yüzlerce dönüm ormanlık alanlar katlediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orhangazi Güç Birliği Platformu sözcüsü İrfan Aydın, şunları söyledi;

“Orhangazi’deki önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak başlattığımız ‘KATİL DEĞİL ULAŞTIRAN OTOYOL İSTİYORUZ’ kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

18 ekim 2010 Pazartesi Orhangazi Cumhuriyet alanında, saat 12: 30 da yapılacak olan basın açıklamasıyla birlikte, imza kampanyası düzenlenecektir. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Sapanca gölünün yanından geçen otoyolun, gölün kirlenmesine olan etkileri, iki ay önce İspanya’da bilimsel olarak masaya yatırıldı. İspanyayı ilgilendiren bir meseleye duyarsız kalmamızın faturasını ödememiz imkansızdır. İzmir’e bir saat geç gidebiliriz, fakat İznik Gölü’nü bin yılda temizleyemeyiz.” (yalova77.com)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.