Duyurular

Af Örgütü’nden 17 Ekim mesajı: İnsan hakları daha az yoksulluk demek

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 17 Ekim Yoksullukla Mücadele Günü nedeniyle Taksim Meydanı Tramvay Durağı’nda bir basın açıklaması ve sokak performansı gerçekleştirecek.

UAÖ’den aldığımız verilere göre, dünyada her gece 963 milyon insan yatağına aç giriyor. Bir milyar insan varoşlarda yaşıyor. Her dakika bir kadın, çocuk doğururken ölüyor. 2.5 milyar insanın gerekli sağlık hizmetlerine erişimi yok ve 20,000 çocuk her gün bu sebeple ölüyor. Yoksulluk içinde yaşayan insanlar dışlanıyorlar, yaşamları hakkında söz sahibi olamıyorlar, yok sayılıyorlar, şiddet ve güvensizlikle tehdit ediliyorlar. Temel hak ve özgürlüklerin tüm insanlar için koşulsuz olarak sağlanması ise, bu kapanı kıracak anahtardır. İnsan haklarına saygısı olan her kurum; katılımcılığı, insanların söz sahibi olmalarını ve yetkililerin insanların korkusuz ve özgür yaşayabileceklerini garanti etmesini talep etmelidir.

Uluslararası Af Örgütü ve insan hakları aktivistleri, yoksulluğun bir insan hakkı ihlali olduğunu hatırlatmak ve herkesin barınma, gıda, temiz su, sağlık ve eğitim gibi ekonomik, sosyal ve kültürel haklara erişimine dikkat çekmek için 17 Ekim Yoksullukla Mücadele Günü’nde saat:11:30’de Taksim Tramvay Durağı’nda. Siz de bu etkinliğe katılabilir, yoksulluğa karşı dayanışmaya katkınızı koyabilirsiniz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.