Türkiye

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu 1-2 Kasım’da İstanbul’da

0
Basın toplantısında Yeşiller PAretisi adına Ümit Şahin, Heinrich Böll Stiftung Derneği adına İbrahim Günel konuştu. Fotoğraf: Evrim Kepenek (DİHA)

Basın toplantısında Yeşiller Partisi adına Ümit Şahin, Heinrich Böll Stiftung Derneği adına İbrahim Günel konuştu. Fotoğraf: Evrim Kepenek (DİHA)

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubunun, ‘Avrupa’daki Türkiye’ başlıklı toplantısı, 1-2 Kasımda İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin ve Heinrich Böll Stiftung Derneği adına İbrahim Günel toplantı programına ilişkin Cezayir Restaurant’ta düzenledikleri basın toplantısında toplantı hakkında bilgi verdiler. Ümit Şahin 2004 yılındaki ilk  toplantının ardından Avrupa Yeşilleinin ikinci kez Türkiye’de toplandığını belirterek Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubunun, Türkiye’ye verdiği önemi dile getirdi.

‘Bu toplantı, Türkiye’nin, yanlış enerji politikalarının ve Rusya’ya bu nedenle bağımlılığının AB’yi endişelendirdiğinin göstergesidir’ diyen Şahin, toplantıya, yerli-yabancı pek çok önemli ismin katılacağını söyledi.

Şahin, bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da Brüksel’den davet gönderildiğini, ancak kendisinin katılıp katılmayacağının henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye temsilciliğinin ev sahipliğinde düzenlenecek ‘Avrupa’daki Türkiye’ toplantısına, taslak programa göre, Daniel Cohn-Bendit, Joost Lagendijk, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski milletvekili Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, gazeteciler Ahmet İnsel, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Mehmet Ali Birand, Yasemin Çongar, Etyen Mahçupyan, Oral Çalışlar da konuşmacı olarak katılacak.

Toplantıda, ‘AB ve Türkiye İlişkileri’, ‘Türkiye’de Yeni Anayasa Değişikliği’, ‘Enerji Güvenliği’, ‘Nükleer Enerji’, ‘AB ile Kültürel İlişkiler’ gibi konular ele alınacak.  (Anadolu Ajansı, DİHA)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.