Sivil Toplum

Pekin’den Paris’e Eğitime Destek Serüveni

0
Toplum Gönüllüleri yarışma araçları Anadol ile

10 Eylül’de başlayan cesaret ve dayanıklılık yarışı Pekin-Paris rallisinde ilk kez bir Türkiyeli araç yer alıyor. Rallide Anadol marka araçla yola koyulan Ahmet Şefik Öngün ve Erdal Tokcan, Toplum Gönüllüsü gençlere burs desteği sağlamak için Pasifik’ten Atlantik’e yol alıyor!

Toplum Gönüllüleri yarışma araçları Anadol ile

7 Ekim 2010 günü, Türkiye-İran sınırından geçerek Türkiye topraklarına giriş yapan Toplum Gönüllüleri Erzincan ve Sivas üzerinden yola devam ederek 8 Ekim 2010 günü Nevşehir Kozaklı’ya, 9 Ekim 2010 günü ise Bolu’ya varacak.

Toplum Gönüllüleri Otosan fabrikasının 1967 model üretimi Anadol A1 marka araç ile yarıştıkları rallide kendi sınıfında 2. sırada yarışmaya devam ediyor.

Pasifik’ten Atlantik’e uzanan ralli, Pekin’den başlayıp Moğolistan, Gobi Çölü, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Türkiye, Yunanistan ve İtalya’dan geçerek Paris’te tamamlanacak olan uluslararası bir klasik dayanıklılık yarışı. Yarış Toplum Gönüllüleri, Özel Sektör Kuruluşları ve halkımızın el ele vermesi ile örnek bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürülmüş durumda. Ahmet Şefik Öngün ve Erdal Tokcan’ın eğitime destek için dünyaya meydan okumaları; hem katılımcılar hem yerel halk hem de medya tarafından büyük ilgi görüyor.

Proje kapsamında elde edilen sponsorluk giderleri ve bağışların tamamı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanıyor. Yaratılan fon ile ihtiyaç sahibi ve başarılı olan 17-25 yaş arası üniversite öğrencisi gençler öğrenimleri boyunca burs ile desteklenecek.

Birçok özel sektör kuruluş tarafından desteklenen Pekin-Paris Rallisi ekibine, birey destek için BURS yazıp 4555’e göndermek yeterli. Bu SMSler ile TOG’a 10 TL bağışta bulunulabiliyor.

Aşağıdaki internet sitelerinden yarışın ve kampanyanın haberlerini takip edebilirsiniz.

www.pekindenparise.com

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=101452889905815

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.