ManşetTürkiye

Genel seçim Dünya Çevre Günü’nde

0
Penguen dergisinden

Penguen dergisinden

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmada 2011 seçimlerinin Haziran’ın ilk Pazar günü yapılacağını söyledi. Haziran ayının ilk Pazar günü 5 Haziran’a, yani Dünya Çevre Günü’ne denk geliyor. Böylece 2011 seçimleri çevre gününde yapılmış olacak.

Erdoğan Bulgaristan’a hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlarken 2011 seçimlerinden önce yeni anayasa çalışması yapılmayacağını söyledi. Erdoğan “İktidar partisi olarak Haziran’ın ilk haftasında seçimi yapmayı hedefliyoruz. 90 günlük bir seçim takvimini eğer düşünecek olursak o zaman Mart ayı içinde takvim çalışmaya başlamış olacaktır. Bu ne demektir? 2011’de zaten iki ayınız var. Nerede gelip hangi çalışmayı yapacaksınız?” diye konuştu.

Başbakan’ın açıklamasını değerlendiren çevreciler bu tarihin seçimlerde çevre sorunlarını gündeme getirmek için bir fırsat olacağı görüşünde.

Bilindiği gibi 1972’de Stockholm’de toplanan dünyanın ilk büyük çevre zirvesinin yıldönümü olan 5 Haziran günü her yıl Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.