Yeşil Duyurular

İklim değişikliği okulunda ders zili çalıyor

0
İklim değişikliği karatahtada

İklim değişikliği karatahtada

Yeşiller Partisi tarafından İklim Değişikliği Kampanyası’nın bir parçası olarak düzenlenen “İklim Değişikliği Aktivist Okulu”nun birinci bölümü bu sene 16 Ekim Cumartesi günü İstanbul Yeşil Ev’de yapılıyor.Daha önce 2006 ve 2009’da iki kez yapılan ve büyük ilgi gören iklim değişikliği okulunu bu yıl iki bölümlük bir programla yapılacak. 16 Ekim’de yapılacak giriş derslerine katılanlar ileri seviye derslerini daha sonraki haftalarda düzenlenecek 2. Bölüm seminerlerinde alabilecekler.

İklim değişikliği konusunda çeşitli alanlarda çalışmalar yapan akademisyen, bilim insanı, araştırmacı ve aktivistler tarafından verilecek derslerde iklim değişikliği ile ilgili bilimsel arka plan, ulusal ve uluslararası politikaların yanı sıra iklim değişikliğinin politik boyutu, mücadele yöntemleri ve aktivizm tartışmalarına da yer verilecek.

Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu ancak katılımcı sayısının 40 kişi ile sınırlı tutulduğu iklim değişikliği okulu için önceden telefon veya e-mail yoluyla kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt için 212 244 77 80 veya [email protected]

Eğitimin yapılacağı yer İstanbul Yeşil Ev, adresi ise İstiklal Caddesi Balo Sokak No: 21/1 Beyoğlu – İstanbul

Okulun programı şöyle:

16 Ekim 2010 Cumartesi
10:00 – 10:30 – Açılış ve kısa film (animasyon): Uyan, kafayı ye, harekete geç (Leo Murray)
10:30 – 11:30 – İklim değişikliğinin bilimsel arka planı – Prof. Dr. Levent Kurnaz (Boğaziçi Ü.)
11:30 – 11:45 – ARA
11:45 – 12:45 – İklim değişikliğinde son durum – Dr. Ümit Şahin (Yeşiller Partisi)
12:45 – 13:30 – ÖĞLE ARASI
13:30 – 14:00 – Kısa film (animasyon) – Şeylerin hikayesi (Louis Fox)
14:00 – 15:00 – İklim değişikliğinde zaman daralıyor – bilim ve aktivizm – Dr. Ömer Madra (Açık Radyo, İstanbul Bilgi Ü.)
15:00 – 15:15 – ARA
15:15 – 16:15 – Kyoto’dan Cancun’a uluslararası iklim politikaları – Doç. Dr. Semra Cerit Mazlum (Marmara Ü.)
16:15 – 16:30 – ARA
16:30 – 17:00 – İklim değişikliği ve enerji politikaları – Korol Diker (Greenpeace Akdeniz)
17:00 – 17:30 – Aktivist olmak – Gökşen Şahin (Küresel Eylem Grubu)
17:30 – 18:00 – Genel tartışma ve kapanış

EĞİTMENLER
Ömer Madra, Dr.: Açık Radyo yayın yönetmeni. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi. Uzun yıllardır iklim değişikliği ile ilgili araştırmalar ve yayınlar yapıyor. Konuyla ilgili “Küresel Isınma ve İklim Krizi: Niçin Daha Fazla Bekleyemeyiz” başlıklı bir kitabı var.
Levent Kurnaz, Prof. Dr.: Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi. Boğaziçi Üniversitesi iklim değişikliği çalışma grubunu yönetiyor ve Açık Radyo’da “Son Buzul Erimeden” başlıklı bir program yapıyor.
Semra Cerit Mazlum, Doç. Dr.: Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi. Uluslararası iklim politikaları üzerine çalışmaları ve makaleleri var. Açık Radyo’da “İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik” adında bir program yapıyor.
Ümit Şahin, Dr.: Hekim, Halk Sağlığı Uzmanı. Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü ve İklim Değişikliği ve Enerjii Çalışma Grubu Üyesi, Üç Ekoloji dergisi yayın yönetmeni. Ayrıca Açık Radyo’da Ömer Madra ile birlikte “Açık Yeşil” programını yapıyor.
Korol Diker: Greenpeace Akdeniz Enerji Kampanyası Sorumlusu. İklim değişikliği, nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve enerji politikaları konusunda çalışıyor.
Gökşen Şahin: Küresel Eylem Grubu Aktivisti. Yıllardır iklim değişikliği ile ilgili çok sayıda miting ve eylemin organizasyonunda çalıştı. Açık Radyo’da “Kurak Yeni Dünya” adında bir program yaptı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.