DünyaManşet

Aktivist James Hansen gözaltında

0
James Hansen
James Hansen de gözaltına alınan aktivistler arasındaydı

"Dağın tepesini çıkararak yapılan madenciliği yasaklayın"

Geçtiğimiz Pazartesi günü Beyaz Saray önünde yapılan gösteride dağların tepeleri kesilerek yapılan açık kömür madenciliğine son verilmesi çağrısı yapan yaklaşık 100 protestocu gözaltına alındı. Gözaltına alınan göstericiler arasında NASA Goddard Enstitüsü’nün müdürü ve Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan,dünyanın en önemli iklim bilimcisi Dr. James Hansen da var.

James Hansen

James Hansen de gözaltına alınan aktivistler arasındaydı

Gösteri Apalaçya dağlarında yaşayan yerli toplulukların düzenlediği birkaç günlük “Apalaçya Ayağa Kalkıyor” etkinliği sırasında düzenlenmişti. Apalaçya dağlarında kömür madenciliğinin durdurulmasını isteyen göstericiler Beyaz Saray’ı çevreleyen tel örgüleri terk etmeleri çağrısına yanıt vermeyince gözaltına alındılar. İklimbilimci James Hansen geçtiğimiz günlerde neden aktivist olduğunu anlatan bir yazı yazmıştı.

Açık havada yapılan ve dağların tepeleri kesilerek yapılan kömür madenciliği ile iklim değişikliğinin en önemli nedeni olan kömür yeraltında çıkarılırken doğaya ve çevrede yaşayan insanlara da büyük zarar veriliyor. (Democracy Now!)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.