ManşetTürkiye

2 milyon İstanbullu Boğaz kıyısına iniyor!

0

Üçüncü köprüye karşı Yeşiller Partisi tarafından başlatılan 2 Milyon Ağaç için 2 Milyon İstanbullu eyleminin büyük 2 Ekim buluşması yarın Boğaz’ın 22 ayrı noktasında yapılacak. Üçüncü köprü nedeniyle en az 2 milyon ağaç kesileceğini ortaya çıkaran Yeşiller Partisi, üçüncü köprü projesini protesto etmek için 2 Milyon İstanbullu kampanyasını başlatmıştı. Kampanya koordinatörü Serkan Köybaşı desteğin hızla arttığını ve yarın on binlerce insanın eyleme katılımını beklediklerini söylüyor. Yarın akşam 20:00-21:00 arasında yapılacak eyleme çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve sanatçı katılacağını açıklamış durumda.

Tuncel Kurtiz, Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Memet Ali Alabora, Rüstem Batum, Nejat Yavaşoğulları, İlkay Akkaya gibi sanatçıların; Buğday Derneği, Doğa Derneği, Greenpeace ve TÜRÇEK gibi sivil toplum kuruluşlarının; TMMOB, İstanbul Tabip Odası gibi meslek kuruluşlarının;  Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu’nun; Küresel Eylem Grubu, Sulukule Platformu, Beşiktaş Çarşı Grubu, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Barışapedal gibi grupların destek verdiği etkinlik öncesinde Fındıklı parkında bir de basın açıklaması yapılacak.

Buluşma yerleri ve etkinlikler

Fındıklı Parkı: İstanbul S.O.S Girişimi üyelerinin vücutlarıyla S.O.S yazma performansı. Sulukule Platformu ve sanatçılar da Fındıklı parkında olacak.

Beşiktaş IDO İskelesi: Filor Uluk’un “Yeşil Çığlık” defilesi (kesilecek ağaçlar podyumda olacak) ve Beşiktaş Çarşı Grubu’nun gösterisi

Ortaköy meydanı: Küresel Eylem Grubu’nun gösterisi

Galata Köprüsü: Greenpeace performansı

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi Önü: Son Irmak Doğa Orkestrası’nın konseri. Yuva Derneği ve Akasya Gençlik Platformu da Kadıköy’de olacak.

Diğer noktalar ve gruplar

Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı (Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu)
Bakırköy İDO İskelesi (Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği)
Arnavutköy İskelesi (Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği)
Bostancı İskelesi (Bostancı Sakinleri Derneği)
Salacak Basamakları
Moda İskelesi
Caddebostan Sahili
Kartal İDO İskelesi
Beykoz İskelesi
Poyrazköy Sahili
Bebek Parkı
Rumelihisarı İskelesi
Emirgan İskelesi
İstinye İDO İskelesi
Hacı Osman Bayırı Başlangıcı
Sarıyer Sahili
Garipçe Sahili
(Ayrıca her noktada o bölge yakınında oturan yurttaşlar ellerinde mumlarla buluşmaya katılacaklar)

Tuncel Kurtiz, Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Memet Ali Alabora, Rüstem Batum, Nejat Yavaşoğulları, İlkay Akkaya gibi sanatçıların; Buğday Derneği, Doğa Derneği, Greenpeace ve TÜRÇEK gibi sivil toplum kuruluşlarının; TMMOB, İstanbul Tabip Odası gibi meslek kuruluşlarının; Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu’nun; Küresel Eylem Grubu, Sulukule Platformu, Beşiktaş Çarşı Grubu, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Barışapedal gibi grupların destek verdiği etkinlik öncesinde bir basın açıklaması yapılacaktır.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.