Gündem

Önce BDP'li Akın Birdal'a Saldırı Sonra Saldırgana Linç Girişimi

0

BDP’nin Bursa’da düzenlediği mitinginde konuşan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, üniversite öğrencisi Bilgihan Şimşek’in saldırısına uğradı. Birdal’a kafa atıp yumruk vuran Şimşek, kendisini linç etmek isteyen BDP’lilerin elinden polislerce biber gazı sıkılarak güçlükle kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

BDP’nin Bursa’da Gökdere Bulvarı’nda düzenlediği mitinge BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı mitingde Akın Birdal konuşma yaptı. Konuşma sürerken Birdal’ın yanına İstanbul Marmara Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Bilgihan Şimşek yaklaştı. Bursa’ya amcasının yanına bayram tatiline geldiği belirtilen Şimşek, kürsüde konuşan Birdal’a bir anda kafa attı ve yumruk vurdu. Sol elmacık kemiğine darbe alan Birdal, etrafındaki partililerce koruma altına alınırken, saldırgan mitingde bulunan BDP’liler tarafından linç edilmek istendi.

Miting alanına giren Çevik Kuvvet ekipleri, yaralı saldırganı BDP’lilerin elinden biber gazı sıkarak güçlükle kurtarıp önce Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, ardından da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olayların yatışmasından sonra miting alanında konuşma yapan Sabahat Tuncel, saldırının provokasyon olduğunu söyledi.

Sol elmacık kemiğinde kızarıklık olan Akın Birdal, mitingin sona ermesinin ardından, Sabahat Tuncel ile birlikte bir otomobile binerek alandan ayrıldı.

1998’DE SİLAHLI SALDIRIDA YARALANMIŞTI
Akın Birdal, 12 Mayıs 1998’de Genel Başkanlığını yaptığı İnsan Hakları Derneği’nin Ankara’daki genel merkezinde 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmıştı.

FACEBOOK’TAN: YAZICIOĞLU’NA HAYRANMIŞ
AKIN Birdal’a saldırıda bulunan Bilgehan Şimşek’in, aslen Ordulu olduğu İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığı ve Ramazan ayı nedeniyle Brusa’daki amcasının yanına misafir geldiği belirlendi.

Şimşek, Facebook’daki sayfasına, “Bursa’da emicesinin yanında, mutlu ve mesut. Nasıl olmasın ki Ramazanda bir ay zeytinyağlı yaprak sarmasına aş erdi” diye yazdı.

Yine Facebook’daki sayfasında helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na hayranlık duyduğunu belirten Bilgehan Şimşek, kendisini ‘Aslan burcu. Kafama koyduğumu öleceğimi bilsem yaparım’ diye anlattı. En sevdiği sözlerin ise ‘İntikam’ ve ‘Keser döner sap döner, bir gün hesap döner’ olduğunu Facebook’daki sayfasına yazdı. (dha)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.