Gündem

Boykot'a Bir Dini: Caiz Değil, Bir de Yasal Engel: 22 Lira Ceza

0

Referandum yaklaşırken BDP’nin özellikle Kürt illerinde etkili olacağı görülen ‘boykot’ çağrısına karşı iktidar baskıyı arttırıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandığa gitmeyenlere ceza vereceğini duyurmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı da vatandaşlara ‘boykot’un caiz olmadığını söylüyor.

BDP’nin boykot çağrısının Kürt illerinde etkili olacağının görülmesinin ardından Başbakan Erdoğan “boykot antidemokratiktir” demiş, arkasından da YSK sandığa gitmeyenlere 22 lira para cezası keseceğini açıklamıştı. Erdoğan ve YSK’dan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da boykota karşı çalıştığı ortaya çıktı.

Bilgi edinme kanunundan yararlanarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na 4 Ağustos’da danışan bir vatandaşa boykotun caiz olmadığı cevabı verildi. ‘Boykot’un din açısından sakıncalı olup olmadığını soran vatandaşa Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Prof. Dr. Hamza Aktan imzasıyla verdiği cevap şöyle; “Seçimlere katılıp oy vermek vatandaşlık görevi ve hakkıdır. Bu tür durumlarda kişi kendisine göre en doğru olanı tercih ederek, özgürce kanaatini belirtebilir. Meşru bir gerekçe bulunmadıkça insanların temel hak ve hürriyetlerinin sınırlandırılması veya ihlali dinen caiz değildir”.

Sendika.Org

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.