GündemManşet

Ülkü Ocağı Başkanı: "Kürtlere Ait Kahvehaneyi Yıkın"

0

Hatay Dörtyol’da 4 polisin şehit edilmesinin ardından çıkan ve Kürtlere ait iş yerlerinin yakılmasına kadar varan olaylarla ilgili ses kayıtları ortaya çıktı. Ses kayıtlarında çok ciddi iddialar, suçlamalar var. Ülkü Ocakları yetkililerine ait olduğu öne sürülen konuşmalarda, “İşyerlerine yapılan saldırılarda ülkücülerin rol oynadığı” iması var.

27 Temmuz’da Türkiye’nin gözü Hatay’ın Dörtyol ilçesindeydi. 4 polisin şehit edilmesinin ardından bir söylenti ortalığı karıştırdı.

Teröristlerin gözaltına olduğunu iddi eden bu grup emniyet binasını basmak istedi.

Jandarma ve polisin bu müdahalesiyle dağılan kalabalık, Kürt kökenli bazı vatandayların işlerlerini hedef aldı. O binaları yaktı yıktı.

Bu kalabalığın nasıl böyle proveke edildiği halen soruşturma konusu. Soruşturma devam ederken, bir ses kaydı, telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

Görüşmeleri yapan kişilerden biri, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı. Kaşıkçı görüştüğü kişiye “başkanım” diye hitap ediyor.

İkilinin arasında geçtiği öne sürülen görüşmelerde kalabalığın yeni saldırılar için yönlendirildiği anlaşılıyor.

-Başkanım meydanda 300-400 kişi var. Bir grup değil yani, iki üç grup-var.

-Ocaktayım Başkanım. Yani şimdi halk öyle ki, camdan çıkayım, bağırayım, diyeyim ki “yetişin” bütün millet bu tarafa dönecek. Hazır fırsat ele geçmişken, birkaç yer yapalım. Yıkalım yakalım.

Ses kaydında, Lütfi Kaşıkçı, Kürtlere ait kaçak bir kahvehanenin yıkılmasını istiyor ve “bugün yıkılacak” diyor.

Kaşıkçı, reis dediği başka bir kişiyle de görüşüyor.

DÖRTYOL OLAYLARIYLA İLGİLİ SES KAYITLARI İÇİN MHP VE BDP NE DEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV’ye verdiği röportajda “derin devletten” bahsederken ortaya çıkan bu ses kaydına değindi, ama soruşturma sürdüğü için çok fazla açıklama yapmak isemediğini söyledi.

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfi Kaşıkçı da CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada telefon görüşmelerindeki sesin kendisine ait olduğunu doğruladı, ama kaydın bir haftalık telefon görüşmelerinin montajlanarak oluşturulduğunu savundu. (Cnn)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.