Gündem

İstanbul'da Skandal: İETT Topluca Mitinge Gitti

0

IETT dün İstanbul’da bir skandala imza atarak herhangi bir açıklama yapmadan yüzlerce otobüsü Kazlıçeşme’deki AKP mitingine yönlendirdi. Mitinge gitmeyen İstanbullular ise duraklarda uzun süre otobüs beklemek zorunda kaldı.

Dün Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen AKP’nin ‘Evet’ mitingi İstanbullular için işkenceye dönüştü. Sabahın erken saatlerinden itibaren otobüs duraklarına giden vatandaşlar boş duraklarla karşılaştı.

“Otobüslerimiz yoktur, özür dileriz”
Sabah saatlerinde otobüs duraklarına giden vatandaşlar ‘Hareket Saatleri Listesi’ yerine duraklara asılı olarak İETT Genel Müdürlüğü imzalı ve üzerinde “Otobüslerimiz yoktur. Özür dileriz” yazan kağıtları buldu.

Bahçeşehir Boğazköy’deki otobüs duraklarına gelen bir vatandaş, günde 15-20 sefer yapılan bir hatta gün boyu tek sefer yapılacağı yönünde ilan asılı olduğunu bildirdi.

Durumu anlamak için İETT Genel Müdürlüğü’nü aradığında “Bugün otobüsler görevli” yanıtını alan vatandaş, nerede görevli olduklarını sorduğunda ise “AKP mitingi için Kazlıçeşme’ye sefer yapıyorlar” cevabıyla karşılaştı.

Açıköğretim sınavı için otobüse binecek olanlara süpriz
Dün yapılan Açıköğretim sınavları için sınav merkezlerine gitmek üzere otobüs arayan binlerce İstanbullu da sabah bu ‘süpriz’le karşılaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP mitingi nedeniyle sınav falan dinlemedi, yüzlerce otobüs miting için görevlendirilirken sınava girecek kişiler saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldı.

Özel Halk Otobüslerine 450 TL
Durum hakkında soL’a bilgi veren bir İETT şöförü, özel halk otobüslerine 450 TL karşılığında miting için çalışmalarının teklif edildiğini ve bu yüzden birçok özel halk otobüsünün herhangi bir bildirimde bulunmadan gün boyu Kazlıçeşme’ye sefer yaptığını belirtti.

Özel halk otobüslerinin mitinge gitmesi sonucu ise İstanbullular dakikalarca ve bazı hatlarda saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldılar.

Otobüsler Kazlıçeşme’de kaldı

Uzun süre otobüs bekleyenler, Cevizlibağ-Zeytinburnu arasındaki yolda yüzlerce otobüsü park etmiş olarak buldu. Saat 16.00’ya kadar Kazlıçeşme’ye sefer yapan otobüsler, 2-3 saatlik bekleyişin ardından mitingin son bulmasıyla Kazlıçeşme’den de İstanbul’un değişik noktlarına seferler yaptılar. (Sol)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.